Mundial

MUNDIAL DE QATAR

França no falla i ja és als quarts de final

Vuitens de final. Un gol de Giroud i dos d’Mbappé situen a França als quarts de final, on s’enfrontarà a Senegal o Anglaterra

L’actual campiona del món ha complert amb els pronòstics i ja és als quarts de final. França ha superat a Polònia per 3 a 1, en un partit en què cap moment ha vist perillar la victòria. Giroud, abans d’arribar al descans, ha fet un gol que no oblidarà mai. I és que, amb 52 dianes, s’ha convertit en el màxim golejador de la història de la selecció francesa. A la segona part, Mbappé ha sentenciat el matx, i s’ha situat “pichichi” en solitari d’aquest mundial amb cinc dianes en quatre partits. Lewandowski ha fet el gol de l’honor des del punt de penal en l’última jugada del partit.

França ha començat el matx a un ritme frenètic, monopolitzant el control de l’esfèrica i buscant amb insistència la porteria rival. Per la seva banda, Polònia ha apostat per pressionar a dalt i dificultar la sortida de pilota dels francesos. Com és habitual en l’equip orientat per Deschamps, les accions més perilloses han arribat gràcies a la velocitat per les bandes amb Mbappé i Dembélé. En el minut 12, Tchouaméni ha tingut la primera més clara amb un xut potentíssim des del balcó de l’àrea que el porter de la Juventus, Szczesny, ha aturat en una gran intervenció. Poc després, Dembélé, després d’una gran jugada individual, l’ha tornat a posar a prova amb una altra rematada des de la frontal. A Polònia li estava costant Déu i ajuda arribar a l’àrea rival. És per això que, en la primera que han tingut (20’), Lewandowski no s’ho ha pensat dues vegades i ha engaltat un xut potentíssim des de la frontal que ha sortit lleugerament desviat pel pal esquerre. A mesura que han anat avançant els minuts, els de Michniewicz han aconseguit capgirar la clara superioritat de “les bleus”, aproximant-se amb més insistència a la porteria defensada per Lloris. A la mitja hora de joc, amb una transició ofensiva letal, Giroud ha estat a punt d’obrir la llauna després d’una gran passada de la mort de Dembélé. En el 37’, França s’ha salvat miraculosament. I és que Lloris, primer, i després Varane, han tret sobre la mateixa línia de gol dues rematades claríssimes de Zielinski i Lewandowski. En els últims minuts de la primera part, quan França més estava patint, ha aparegut Giroud. En el minut 44, després d’una genialitat de Mbappé, Giroud, amb un xut creuat i col·locat des de dins l’àrea, ha superat a Szczesny per situar l’1 a 0 en el marcador.

A la represa, els de Deschamps també han sortit sense especular, a la recerca del gol de la tranquil·litat. En el 47’, Griezmann, de falta directa, ha estat a punt de sorprendre a tothom amb un xut que anava directament a porteria i que ha refusat Szczesny. Polònia, ja sense res a perdre, ha deixat menys homes darrere la pilota, però França no acabava d’aprofitar aquesta situació per fer mal. En part, gràcies a un molt bon treball defensiu dels de Michniewicz. Tot i aquest mínim avantatge en l’electrònic, els francesos no estaven patint en excés. I és que Polònia continuava sense generar perill. Aquesta tranquil·litat encara ha augmentat més quan Mbappé, amb una fuetada imparable, ha fet el segon gol en el minut 74. Abans del xiulet final, Mbappé ha tornat a aparèixer per fer el tercer amb una rematada que ha entrat per tot l’escaire. En el temps afegit, Polònia ha fet el gol de l’honor. Lewandowski, des del punt de penal, ha superat a Szczesny per situar el 3 a 1 definitiu.