Mundial

Dues potències europees

Quarts de final. Anglaterra busca la segona semifinal consecutiva contra França, la vigent campiona del món

S’han disputat un total de 21 mundials al llarg de la història i 12 han estat guanyats per una selecció europea. Entre elles, Anglaterra (1966) i França (1998 i 2018). Dos combinats històrics. Dues potències que volen cosir una altra estrella al pit en aquesta copa del món de Qatar. Un duel entre dos conjunts que han acumulat mèrits en els últims anys. Anglaterra va ser quarta a Rússia 2018 i subcampiona de l’Eurocopa. França, a banda de ser campiona del món, també va sumar una Nations League, si bé va ensopegar en els vuitens de final de l’Eurocopa del 2021. Són dues de les dominadores del continent europeu, però només una farà un pas més cap a la final del pròxim dia 18.

La selecció anglesa torna a creure en la victòria, i així ho van assegurar tant Gareth Southgate, entrenador, com Harry Kane, capità i estrella dels three lions, en la prèvia del partit. Una victòria permetria a Anglaterra disputar per segon mundial consecutiu unes semifinals. D’arguments, n’hi ha, sobretot en l’aspecte ofensiu, on, a banda de Kane, els anglesos han sumat una quantitat enorme de talent amb Bellingham, Foden o Saka. Només Portugal ha fet els mateixos gols que Anglaterra en el torneig (12).

Però tot aquest talent xoca amb el que reuneix França. L’actual campiona del món arriba al duel de semifinals envalentida després del partit contra Polònia, en què Kylian Mbappé va ser l’autèntic protagonista amb un doblet. Frenar-lo serà la principal preocupació d’Anglaterra. Els de Deschamps s’han oblidat de totes les baixes per lesió i avancen amb pas ferm cap a una altra final.

LA PRÈVIA

Ara tenim experiència en grans partits i hem après de les derrotes. Estem preparats
Gareth Southgate
seleccionador d’anglaterra
No hi ha estrès. Hem de jugar amb serenitat. Els jugadors han de gaudir al camp
Didier Deschamps
seleccionador de frança

ANGLATERRA

1
Pickford
2
Walker
5
Stones
6
Maguire
3
Shaw
4
Rice
8
Henderson
22
Bellingham
17
Saka
9
Kane
20
Foden

FRANÇA

1
Lloris
5
Kounde
4
Varane
18
Upamecano
22
Theo Hernández
14
Rabiot
8
Tchouaméni
10
Mbappé
7
Griezmann
11
Dembélé
9
Giroud
ÀRBITRE: Wilton Sampaio (Brasil). HORA: 20.00 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)