Mundial

El rècord amarg de Neymar

Pitxitxi. El futbolista del PSG atrapa Pelé com a màxim golejador de la selecció brasilera, tot i que passa de fer un golàs que l’hauria erigit en heroi a plorar per l’eliminació

Cridat a ser un dels gols del mundial, en una aparició màgica al límit del descans de la primera part de la pròrroga. El golàs de Neymar l’hauria erigit en heroi, però Croàcia no va defallir, va empatar, va tenir premi en la tanda de penals i va provocar la frustració brasilera, amb les llàgrimes de Neymar com a imatge icònica. El golàs va ser estèril, tot i que va servir per assolir un rècord personal. El davanter del PSG atrapava Pelé com a màxim golejador de la selecció brasilera, amb 77 dianes. Neymar, això sí, ha trigat més partits (124) que un dels millors futbolistes de tots els temps (91), homenatjat a Qatar per un estat de salut molt delicat.

Neymar, que es va perdre el segon i tercer partit de la primera fase per una lesió en l’estrena, ha marcat en els tres últims mundials, mèrit que, a la verdeamarela, només tenien Ronaldo i Pelé. Amb 30 anys, Neymar veu frustrades les aspiracions de ser campió. Pelé té tres títols i Ronaldo, dos, tot i que en el del 1994 no va arribar a debutar.

Els 95 gols de la CBF

Neymar ha atrapat Pelé, tot i que la Confederació Brasilera de Futbol fa uns comptes diferents als que reconeix la FIFA. Segons la CBF, Pelé va marcar 95 gols, perquè hi afegeix partits no reconeguts com a oficials pel màxim organisme internacional.

LA XIFRA

77
gols
de Neymar amb la selecció, els mateixos que va marcar Pelé, segons els comptes de la FIFA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)