Territorial

Preocupació en els clubs per les inspeccions iniciades

Alarma. Els equips que ja han rebut un requeriment de la Seguretat Social (el Peralada i els equips de 1a catalana) es reuniran dijous amb la secretaria general de l’Esport a Girona

Preocupació i neguit entre els clubs gironins de tercera i de primera catalana per la inspecció iniciada per la Seguretat Social, que està demanant la documentació sobre els contractes dels entrenadors per esbrinar com les entitats els paguen els sous, si estan donats d’alta i els justificants corresponents a les despeses dels seus contractes de voluntariat. De moment, els clubs que han rebut el requeriment per part d’inspecció són el Peralada, de tercera, i tots els que competeixen en la primera catalana (el Bescanó, l’Escala, el Bosc de Tosca, el Can Gibert, el Banyoles, el Palamós, el Lloret i el Figueres). La FCF, a través de Jordi Bonet, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Girona, ha engegat la maquinària per posar-se a disposició dels clubs afectats i fer de mediador entre aquests i els diferents estaments polítics.

Juntament amb la UFEC i Foment del Treball, l’ens esportiu va reunir-se amb el cap d’inspeccions de Catalunya per traslladar el neguit dels clubs i la voluntat de treballar per regularitzar qualsevol situació puntual. A més, la propera setmana, hi ha concertada una reunió amb els clubs, que fan front comú per defensar-se, i Anna Julià, secretària general de l’Esport a Girona i, properament, una altra entre la FCF i el secretari d’Estat d’Ocupació per treballar en la problemàtica –la FCF ha posat a disposició dels clubs la seva advocada per a qualsevol dubte d’actuació.

El Quart i el Roses reben

L’agost passat, la seu d’inspecció de treball de Girona va engegar la maquinària arran d’una denúncia presentada que va disparar una alarma. El Quart, arran del campus d’estiu que organitza, a més del Roses com a club, van ser els primers que van rebre el requeriment de documentació per part de la Seguretat Social. Observades algunes irregularitats, els inspectors van demanar a la FCF tots els contractes de tots els entrenadors dels clubs de futbol de la demarcació de Girona, a què la federació es va negar, perquè no procedia una investigació tan general –i requeria moltes hores de feina per al seu personal. A poc a poc, la inspecció va acotar terminis, ja que, en un principi, volien investigar els quatre últims anys de tots els clubs del futbol territorial i, en l’actualitat, només volen fer-ho amb el darrer dels clubs de primera catalana i el Peralada, de tercera.

El fet, però, és que el Quart ja ha estat multat amb més de 50.000 euros i el Roses amb poc més de 40.000, unes sancions que es volen evitar per a la resta. Des de totes les parts afectades s’aposta per regularitzar els casos i divulgar, a través de campanyes, als clubs que ja fa temps que treballen per tenir-ho tot en regla mentre esperen un conveni que no arriba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)