Copa

L’expulsió de Pablo Fernández frena el Nàstic, sense regal de Reis contra l’Osasuna (1-2)

El Nàstic no ha pogut superar l’escull que ha suposat l’Osasuna als setzens de copa i ha caigut per 1 a 2, tot i el suport de l’afició present a l’estadi Costa Daurada amb més de 8.000 espectadors empenyent fort en la vigília del dia de Reis. Ses Majestats han passat de llarg i els regals se’ls ha endut tots l’equip navarrès i és que el Nàstic ha saltat a la gespa amb molt de respecte cap al rival i no s’ha atrevit a jugar-li de tu a tu sense complexes. Els navarresos han complit el seu paper de favorits i finalment, el Ceuta serà l’únic equip de 1a RFEF en el sorteig de vuitens de dissabte.

L’Osasuna ha anat avisant al Nàstic sobre les seves intencions des de l’inici de l’enfrontament. Chimy Ávila al minut 11 ha estavellat una pilota al pal amb un potent xut de volea a la sortida d’un córner servit de forma estratègica. Només una estona més tard, al quart d’hora de partit, Kike García ha inaugurat el marcador amb un bon remat des del punt de penal, després que la defensa grana no hagués aconseguit refusar un centre i atorgués dos rebuigs. Al minut 20, un altre cop Kike García ha estat a punt de marcar el segon, gràcies a una nova pilota morta provinent d’un córner que li cau sobre els onze metres, però el remat amb l’exterior marxa fora fregant el pal. Un mal refús de la línia defensiva local a dos minuts del descans per poc es converteix en la segona diana de l’Osasuna, però Parra ha estat atent. Per altra banda, la primera arribada a porteria del Nàstic ha estat, a la vegada, l’opció més clara dels tarraconenses al minut 34. Una jugada per la banda dreta ha posat en tensió la defensa navarresa en el moment de refusar l’intent de centre. El Nàstic també ha reclamat un penal del porter Herrera sobre Fernández, una acció que si hi hagués hagut VAR, possiblement l’àrbitre hagués donat la raó als catalans.

A la segona meitat el Nàstic ha sortit a buscar l’empat. Les incorporacions de Quintanilla, Pablo Fernández, Gorostidi i més tard, Lupu, han revitalitzat l’equip, cosa que ràpid s’ha notat amb un xut del romanès des de ben a prop de l’àrea petita. Els homes de Raül Agné han pressionat més la sortida de pilota del rival anul·lant algunes accions de construcció i s’han mostrat més incisius i ambiciosos. Aquest canvi de mentalitat ha tingut el seu reconeixement al minut 77 amb el gol de cap de Pablo Fernández, després d’un gran centre de Mauricio Pochettino. Però la seva expulsió al minut 85 per protestes a l’àrbitre ha frenat tot el bon treball que estava fent el Nàstic durant el segon temps. L’Osasuna ha pecat de falta d’ambició per rematar el partit en el temps reglamentari aprofitant la desavantatge numèrica del Nàstic i el partit ha anat a la pròrroga.

Mitja hora més amb un jugador menys ha estat mortal pel club català. L’assetjament navarrès a la porteria grana ha estat insistent i el locals poc han pogut fer degut al gran desgast físic acumulat, el mateix que ha provocat que Montes Arce arribés malament i tard en el refús d’una jugada protagonitzada per Abde i no ha pogut evitar marcar-se un gol en pròpia.