Copa

La cara és per al Barça i la creu, per a l’Espanyol

Copa. El sorteig dels vuitens de final emparella els blaugrana amb el Ceuta, de primera divisió FEF, i els blanc-i-blaus amb l’Athletic, tots dos a domicili

Els vuitens de final de la copa ja estan definits, després que la federació espanyola celebrés ahir al migdia el sorteig a Las Rozas. Un sorteig que va determinar una sort molt diferent per als dos únics representants catalans en l’eliminatòria després de l’eliminació del Nàstic en la pròrroga contra l’Osasuna. El Barça visitarà el camp del Ceuta, de primera divisió FEF, mentre que l’Athletic serà el rival de l’Espanyol en un partit que es disputarà a San Mamés.

Per al Barça la fortuna és clara, ja que els de Xavi s’enfrontaran amb l’únic representant de la tercera categoria del futbol espanyol que continua viu en la competició, un Ceuta que va eliminar l’Elx en els setzens de final. Tot i que sobre el paper els blaugrana han de ser molt superiors i no haurien de tenir problemes per arribar als quarts de final, Xavi va donar un toc d’atenció als seus homes aprofitant la prèvia del partit contra l’Atlético –l’egarenc es va esperar a saber el rival de la copa per sortir–. “Crec que és la primera vegada des que vaig arribar com a entrenador que hem tingut sort en un sorteig, però això no vol dir res i s’ha de demostrar. Ja tenim precedents de rivals inferiors que ens han guanyat, i l’Intercity ens va tenir contra les cordes”, va valorar Xavi, que ja ha fet el viatge com a jugador: “A mi m’ha tocat anar-hi diverses vegades i no és el viatge més agradable, però ens hi adaptarem. No ens queixem.”

Un os a superar

Per a l’Espanyol, que ja no va tenir sort en els setzens jugant contra el Celta en l’únic duel entre equips de primera divisió, el sorteig va definir una eliminatòria molt més complicada, ja que els de Diego Martínez hauran de visitar l’Athletic Club, un equip sempre molt perillós en la copa, i més si es tracta d’una eliminatòria a partit únic i a San Mamés. Els blanc-i-blaus, però, confien a mantenir l’idil·li amb la copa després de patir contra el Rincón, l’Atlético Paso i el Celta, però superar cada fase amb un somriure.

Més enllà dels dos duels amb representació catalana, el sorteig va determinar que l’Atlético, el València i el Sevilla seran els rivals dels tres equips que continuen vius de segona divisió A, el Llevant, l’Sporting i l’Alavés, respectivament. El partit estel·lar dels vuitens de final, això sí, serà el que disputarà el Madrid al camp del Vila-real.

DIMARTS 17 R. Sociedad - Mallorca 19 h
Alavés - Sevilla 21 h
DIMECRES 18 Athletic-ESPANYOL 20 h
Llevant - Atlético 21 h Ceuta - BARÇA (*)
Sporting - València (*)
Betis - Osasuna (*)
Vila-real - Madrid (*)
(*) Horaris pendents de les semifinals de la supercopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)