1a divisió

El Madrid, a la final per penals

El Madrid espera rival a la final de la supercopa. El conjunt dirigit per Carlo Ancelotti s’ha classificat amb patiment, després de superar en la tanda de penals al València en un partit que després de 120 minuts ha acabat en empat (1-1, 4-2). Els blancs esperen rival i s’enfrontaran diumenge (20 h) al Barça o el Betis, que juguen demà.

I el duel ha tingut diversos episodis. El primer temps ha estat igualat, amb moment per tots dos equips. El primer tram ha estat madridista, que s’ha fet fort sense pilota i ha robat amb perill en diverses situacions per arribar amb perill a la porteria defensada per Mamardashvili. Així, Rodrygo, Benzema i Valverde han estat a punt de marcar, però els seus xuts han anat a fora. Ha respòs, més tard el València, que també ha tingut dues clares ocasions per avançar-se via Cavani i Lato, resoltes per Courtois.

L’equilibri ha tornat a regnar fins que just abans del descans, una errada de la línia defensiva xe, que s’ha empassat un desplaçament de 50 metres de Militao ha acabat en penal de Cömert a Benzema, que el francès ha transformat (39’).

I la segona part ha començat amb tota l’acció que després li ha faltat. Només iniciar-se Lato ha posat una centrada al segon pal, i Samu Lino, que li ha guanyat la partida a Lucas Vázquez, ha empatat (46’). Res ha passat després. El València, còmode, ha tingut l’esfèrica, sense generar res a davant, amb un Madrid contemplatiu, que no ha trepitjat l’àrea fins al 96’, quan un desaparegut Vinicius ha estat a punt de fer el 2-1, però ho ha evitat Mamardashvili fent la seva primera aturada del matx. La semifinal doncs s’ha resolt a la pròrroga.

I en el temps extra, les figures han estat els porters. En el primer temps s’ha lluit Mamardashvili amb dues aturades a xuts de fora de l’àrea de Vinicius i Valverde. En la segona, Courtois, li ha negat el gol a Fran amb una aturada fenomenal. En els penals ha brillat Courtois, que ha aturat el definitiu a Gayà.