Copa

El Madrid remunta un 2-0 a Vila-real i és equip de quarts

El Real Madrid s’ha classificat per als quarts de final de la copa després de superar al Vila-real per 2 a 3 a La Cerámica. Els blancs han hagut de suar de valent per passar aquesta eliminatòria. I és que en el descans perdien per 2 a 0. A la represa, però, els gols de Vinicius, Militao i Ceballos han capgirat el marcador.

El Vila-real ha sortit al terreny de joc amb una intensitat frenètica, i en el primer xut a porteria els groguets ja s’han avançat en el marcador. En el minut 3, després d’un servei de cantonada, Capoue, sense angle dins l’àrea, ha engaltat un míssil per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa, impossible per Courtois. Poc després ha arribat la primera oportunitat clara pel Madrid, amb un xut de Valverde que ha sortit desviat per sobre el travesser. Amb aquest gol en contra tan matiner, els d’Ancelotti han intentat apaivagar l’embranzida inicial dels de Quique Setién, però sense èxit. I és que era el Vila-real el que estava portant el ritme del joc. Cada arribada dels groguets era una acció clara de gol. Com la del minut 18, quan després d’una bona jugada en atac, Pino des del cor de l’àrea ha enviat fora una rematada molt clara. La pressió tan avançada dels locals estava matant al Madrid, que veia com li estava costant Déu i ajuda sortir amb la pilota controlada. En l’equador de la primera part la tònica del partit ha continuat sent la mateixa. El Vila-real arribava amb molta facilitat a camp rival, i a la mitja hora de joc Àlex Baena ha estat ben a prop de fer el segon, però ha aparegut Nacho per evitar-ho. En el minut 35 Albiol ha estat providencial refusant el xut de Rodrygo quan Jorgensen ja estava batut. Abans d’arribar al descans, el Vila-real ha aprofitat la passivitat defensiva dels blancs per fer el segon en un contracop de llibre. Chukwueze s’ha plantat sol davant Courtois i no ha perdonat per fer el 2 a 0 amb què s’ha arribat al descans.

En la segona part, Ancelotti ha introduït diversos canvis per mirar de sacsejar el partit. I li ha funcionat. En el minut 57, Ceballos, en la primera pilota que ha tocat, ha assistit a Vinicius perquè aquest, sol davant el porter local, situes el 2 a 1 al marcador. Aquesta diana ha donat ales al conjunt orientat per Ancelotti, que ha vist com en el 69’ igualaven l’eliminatòria amb un gol de Militao. El Vila-real, ja desinflat i més cansat, no ha donat continuïtat al ritme que l’havia portat a situar-se amb dos gols d’avantatge. El Madrid ho ha aprofitat, i en el 85’ Ceballos ha fet el definitiu 2 a 3 amb una rematada des de la frontal.