Més futbol

El Barça goleja i s’emporta el duel català (7-0)

El primer duel català de la història del Johan Cruyff s’ha quedat a casa. El Barça ha viscut una tarda festiva amb la celebració de la supercopa davant l’afició i amb una nova victòria, la 50 de forma consecutiva en lliga. Una fita que mai cap equip, ni femení ni masculí, ha aconseguit. A més, les blaugrana continuen invictes en el seu camí per revalidar el títol. Tot plegat, gràcies al 7-0 aconseguit davant el Llevant les Planes.

Jonatan Giráldez ha introduït molts canvis en l’onze i només Marta, Rolfö i Patri han repetit respecte la final de la supercopa contra la Real Sociedad. En el conjunt de Ferran Cabello, la notícia més destacada ha estat el debut de Lina Yang, que aquest matí ha rebut l’autorització de la lliga per poder debutar. Les blaugrana han dominat clarament el duel i en el minut 8 ha arribat el primer gol de la tarda, obra de Crnogorcevic, que ha rematat de cap una centrada de Rolfö al segon pal. El Barça trepitjava l’àrea de Bacic amb insistència, però no concretava. Per la seva part, el Llevant les Planes ho intentava sense èxit a pilota aturada. Oshoala ha disposat de diverses ocasions molt clares, però Bacic i la falta de punteria l’han privat d’un gol que ha acabat caient en el minut. 25. La nigeriana ha rematat a plaer una passada de Crnogorcevic en boca de gol. La suïssa, molt participativa, ha fet el tercer encara abans del descans amb una forta rematada (41’). El Barça en podria haver fet algun més: Vicky López ha topat amb el pal (33’) i Pina ha errat davant Bacic (45’).

El Llevant ha començat el segon temps avisant amb una centrada de Laura Martínez que s’ha enverinat i ha obligat Gemma Font a posar la mà (46’). Ha estat un miratge just abans del vendaval ofensiu blaugrana. I és que el Barça ha fet quatre gols en menys de mitja hora. Primer Vicky López, que s’ha convertit en la futbolista més jove en marcar amb la samarreta del Barça (48’). Després, el Johan Cruyff ha presenciat el gol més bonic de la tarda, obra d’Oshoala. La nigeriana s’ha desfet de la defensa amb un túnel i ha col·locat l’esfèrica ajustada al pal llarg (56’). La davantera ha culminat el seu ’hat-trick’ en el minut 63. Ja en el 75, ella mateixa ha regalat el setè i definitiu gol a Mariona Caldentey, si bé Bacic ha aturat la primera rematada de la mallorquina.

El Barça és líder amb 45 punts i el Llevant les Planes manté els tres punts de marge amb el descens.