Més futbol

Suport del futbol a Jakub Jankto

Jakub Jankto, jugador de l’Sparta de Praga cedit pel Getafe, va anunciar a les xarxes socials que és homosexual. D’aquesta manera, el migcampista es converteix en un dels pocs futbolistes en actiu que reconeixen la seva orientació sexual. “Soc homosexual i no em vull amagar més temps”, ha dit el jugador.

Després d’aquest anunci, les institucions esportives no han volgut deixar sol el jugador txec en aquesta situació i li han donat suport. Entre ells, els seus clubs actuals, tant el Getafe com l’Sparta de Praga. “El nostre màxim respecte i suport incondicional al nostre futbolista”, diu el club madrileny.

“Va parlar obertament sobre la seva orientació sexual amb la directiva, l’entrenador i els seus companys fa algun temps. La resta és la seva vida personal. No hi ha més comentaris. No hi ha més preguntes. Tens el nostre suport. Viu la teva vida, Jacob. Res més importa”, deixava clar el club txec.

A més, clubs com el Barça, l’Atlético de Madrid i el Milan, entre molts altres, i la FIFA també s’han mostrat a favor de l’anunci de Jankto. “Mai visquis amb por de qui ets. Estem amb tu, Jankto”, ha comentat el club italià. “Orgullosos de tu, Jakub”, diu el club blaugrana.

També jugadors com Neymar han volgut defensar l’internacional txec.“Cadascú és lliure, jo no tinc cap perjudici. Els perjudicis haurien de ser cada dia menys, homofòbia, racisme... Tot ésser humà té dret a ser el que vulgui i ningú li pot prohibir”, deia el jugador del PSG.

També la seva exparella, amb la qual no va acabar bé la seva relació, li ha donat suport. “Estic orgullosa que hagi pogut reunir la força per sortir a la llum públicament”, va dir Markéta Ottomanská al diari txec Idnes.

Altres casos que no es volen amagar

A.B.

Són pocs perquè continua sent un tema tabú, però hi ha altres exemples de futbolistes que han revelat que són homosexuals. En el futbol masculí, hi ha casos com el de Josh Cavallo. L’australià es va declarar homosexual a octubre del 2021. A Anglaterra, també s’han vist casos d’homosexualitat, com el de Justin Fashanu als anys 90, encara que la cosa no va acabar bé, ja que la reacció de la societat va ser negativa i va acabar suïcidant-se. Un altre cas a Regne Unit ha estat el del jugador del Blackpool Jake Daniels.

A Catalunya, la blaugrana Mapi León és una de les que ha declarat en diverses entrevistes que és homosexual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)