1a divisió

La versió dels àrbitres

Cas Negreira. El president del CTA, Medina Cantalejo, defensa la integritat de l’estament arbitral i revela que un àrbitre no ha enviat la informació sol·licitada dins de la investigació interna que estan fent

Els pagaments del Barça a la societat Dasnil 95, propietat de l’exvicepresident del comitè tècnic d’àrbitres José María Enríquez Negreira, que investiga la fiscalia per un presumpte delicte de corrupció, han aixecat polseguera en el món del futbol. A més del club blaugrana, un dels estaments que està en el punt de mira a causa d’aquest afer són els arbitres, que ahir, mitjançant el president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), Luis Medina Cantalejo, i el secretari general de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), Andreu Camps, van donar la seva versió en una compareixença a Las Rozas en presència de col·legiats en actiu i retirats.

En l’acte, Medina Cantalejo va explicar que durant la vicepresidència d’Enríquez Negreira al CTA, entre el 1994 i el 2018, no tenia cap sou i que les seves competències eren comunicar als àrbitres els grups on anaven, els ascensos i els descensos. “No hi ha cap evidència ni prova que pugui dir que un àrbitre és deshonest”, va asseverar Medina Cantalejo. “Qui té més interès que això s’aclareixi i que si hi ha culpables se’ls castigui amb el màxim rigor som els àrbitres”, va indicar. “Això que ha passat és una vergonya. Lluitarem fins al final perquè cadascú quedi al seu lloc”, hi va afegir el president del CTA, que va assegurar que hi ha un àrbitre que no ha enviat la informació sol·licitada dins de la investigació interna que duen a terme el CTA i la FEF. En aquest sentit, durant la roda de premsa va ser preguntat si aquest era el català Xavier Estrada Fernández, que ha presentat una querella a títol individual contra Enríquez Negreira i el seu fill, i Medina Cantalejo no va respondre al·legant que no volia donar noms.

Per aquesta jornada, Estrada Fernández no ha estat designat com a àrbitre VAR, com sempre, sinó com a assistent de VAR, cosa que el president va refusar que tingués a veure amb l’esmentada denúncia.

La UEFA demana informació

Arran del cas, l’ens futbolístic europeu es va posar en contacte amb la FEF, d’acord amb el que va expressar Andreu Camps. “La UEFA ha requerit la informació a la federació i la hi hem donat. Això forma part de la informació reservada i primer ho posarem en coneixement dels òrgans judicials, governamentals i esportius. Ara no es pot fer públic”, va assenyalar el secretari general de la FEF.

LA FRASE

No hi ha cap prova que pugui evidenciar que un àrbitre és deshonest
Luis Medina Cantalejo
president del CTA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)