Territorial

El grup gironí de 2a catalana, preparat per l’última jornada de la fase regular

Els subgrups 1a i 1b encaren l’últim cap de setmana de lliga abans de les fases d’ascens i descens de la categoria

Per segona temporada consecutiva, el grup gironí de segona catalana està separat en dos subgrups d’11 equips, l’1a i 1b. La seva classificació després de 20 jornades decidirà si juguen la fase d’ascens o de descens. Aquest cap de setmana es disputa l’últim partit, on hi haurà enfrontaments definitius de cara a aquesta segona part de temporada. A diferència de l’any passat, es mantenen els punts aconseguits durant la fase regular.

Els tres primers de cada subgrup aniran a parar a la lligueta d’ascens, que durarà 10 jornades, contant l’anada i la tornada. Els tres que acumulin més punts pugen directament a primera catalana. Pel que fa a la fase de descens, es generen quatre grups. El primer serà format pel quart i l’onzè classificat del subgrup 1a i el setè i novè de l’1b. El segon, el setè i el novè de l’1a i el quart i l’onzè de l’1b. El tercer, el cinquè i el desè de l’1a i el sisè i vuitè de l’1b. Per acabar, el quart comptarà amb el sisè i vuitè de l’1a i el cinquè i desè de l’1b. L’últim de cada grup baixarà a tercera catalana.

En el subgrup 1a trobem que el Roses, el Torroella i el Begur ja estan classificats matemàticament per la fase d’ascens, i la resta hauran de jugar-se el descens. El Sant Jaume d’Olot B i el Porqueres es troben a un punt, i es juguen la cinquena plaça. Després, del setè a l’onzè només els separen sis punts, i poden haver-hi diverses variacions segons els resultats.

En el subgrup 1b, el Tossa quedarà primer gràcies als seus 42 punts i és l’únic que ja sap segur que lluitarà per l’ascens. Per sota seu, trobem el Tordera, amb 37 punts, i Calonge, Blanes i Quart amb una diferència d’un punt entre ells -amb 35 o 34- i el Malgrat amb 32. D’aquests en sortiran els dos equips que falten per confirmar de la fase d’ascens. Més enllà d’aquestes posicions, el Malgrat i Farners es juguen la sisena posició, amb els del Maresme amb tres punts més, però la diferència de gols en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)