Premier

El repte de Bruno Saltor

Premier League. El català, tècnic interí del Chelsea després de la destitució de Graham Potter, agafa les regnes dels ‘blue’ ‘sine die’. De moment, avui (21 h) dirigirà l’equip contra el Liverpool

“Em vull preparar per ser entrenador. Ho estic disfrutant moltíssim i n’estic aprenent molt. És una professió complicada i ja veurem si és el que m’agrada.” Això explicava Bruno Saltor (el Masnou, 1980) fa exactament tres anys en una entrevista en aquest diari, just després de retirar-se. Aleshores, tota una llegenda de Brighton & Hove Albion, on va jugar set campanyes i va penjar les botes als 39 anys sent-ne el capità, era tècnic assistent en els seagulls de Graham Potter, a qui aquesta temporada va acompanyar al Chelsea. Però diumenge, Potter va ser acomiadat a causa dels mals resultats i l’escollit per agafar-ne el relleu de manera interina va ser Bruno.

Tres anys i mig més tard de començar a les banquetes, al català li arriba l’oportunitat de ser primer entrenador i en un transatlàntic com és l’entitat londinenca. “És un repte enorme”, va dir el preparador, ahir per primera vegada la veu del conjunt blue. “He estat pocs anys d’entrenador, però vint-i-quatre involucrat en el futbol. Tinc molta experiència en vestidors, intentaré guiar i ajudar els jugadors perquè ja he estat en aquestes situacions abans”, va indicar Bruno, que durant la seva carrera va jugar a l’Espanyol, el Nàstic, el Lleida, l’Almeria, el València i el Brighton & Hove Albion. “Si soc aquí ara és perquè Graham [Potter] i el club van pensar que era el pas correcte. Soc aquí per ajudar”, va indicar.

El que no se sap és fins quan ho farà. El seu nomenament és sine die amb els noms de Luis Enrique i Julian Nagelsmann marcats en vermell en la cúpula del club londinenc. “És una cosa que no puc controlar. Estic centrat en el que puc controlar i vaig dia a dia”, va manifestar Bruno, que, de moment, sí que dirigirà el Chelsea-Liverpool d’aquesta nit (21 h) a Stamford Bridge. Un duel d’envergadura i també important, en l’objectiu del club blue de classificar-se per a la pròxima edició de la Champions, cosa que té ara mateix a 12 punts de distància quan resten 10 jornades per al final de la Premier. L’altre objectiu és precisament la Champions, en què l’equip és als quarts de final amb un encreuament en l’horitzó amb el Real Madrid. L’anada és d’aquí a una setmana al Santiago Bernabéu; els dies diran si Bruno hi serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)