Territorial

La festa final és blaugrana

MIC 2023. El Barça guanya els títols de cadet (U16) i juvenil (U19), i posa el punt final a la 21a edició del torneig, que també corona l’Atlético i el Madrid en una dia per emmarcar a Palamós

El MIC ha tornat a ser, amb totes les lletres, el centre d’atenció del futbol formatiu a escala mundial durant aquesta Setmana Santa, i és que si l’any passat va fer el primer pas recuperant pràcticament la normalitat després de la pandèmia, en aquesta edició el torneig que es disputa a la demarcació de Girona ha recuperat les seves xifres de rècord, amb més de 7.000 participants –repartits en 344 equips procedents de 33 països diferents dels cinc continents–, que han disputat les nou categories del torneig, sumant-hi un total de 842 partits de futbol que s’han disputat en les 46 seus del torneig d’aquesta 21a edició, en un total de 35 municipis gironins. “La valoració és molt positiva. Tota la gent que ens hem anat trobant durant aquest cap de setmana en les finals ens ha elogiat i felicitat per la feina ben feta i per l’experiència que han viscut. Per a nosaltres això és molt important perquè teníem el repte de tornar als números del 2019. Tothom ha fet un gran treball i una vegada més hem organitzat el millor MIC de la història. Ja estem preparant des de fa dies l’edició de l’any vinent, però primer haurem de reposar, fer una valoració del que s’ha fet i es pot millorar i a partir d’aquí mirar cap endavant”, va comentar el director del torneig, Juanjo Rovira.

Un final a l’altura

Les bones sensacions que ha deixat el MIC23 van viure el seu èxtasi ahir al matí al municipal de Palamós, que va ser la seu de les quatre grans finals del torneig i on es van acostar prop de 6.000 espectadors segons l’organització del torneig. Quatre finals que van servir per coronar el Barça en les categories més altes, i és que els blaugrana van aconseguir els títols en les categories cadet (U16) i juvenil (U19), superant en les finals l’Espanyol i el Lloret, respectivament. Això sí, als blaugrana se’ls va escapar el triplet, i és que en la final infantil (U14) l’Atlético va guanyar en la tanda de penals. En l’altra final del dia, el Girona va caure clarament contra el Madrid (U12) i va perdre l’oportunitat d’aconseguir el primer títol del MIC de la seva història. Més enllà de la derrota dels gironins contra el Madrid (6-0), que va ser contundent en un partit en què el marcador es va desequilibrar des del primer minut i en què la superioritat física dels blancs va ser manifesta, amb una actuació estel·lar d’Alberto Ruiz, la igualtat va ser la tònica dominant en les finals que van posar el punt final al torneig.

En la primera del dia, la de categoria infantil, el Barça va tenir el domini, però va topar amb una defensa molt sòlida de l’Atlético, que pràcticament no va concedir cap ocasió clara de gol (0-0). En la tanda de penals, el protagonisme va ser per al porter matalasser Marco Pérez, que va aturar tres llançaments. Més tard, en la final de la categoria cadet, els penals sí que van somriure al conjunt blaugrana contra l’Espanyol, en un partit que va tenir un guió molt similar amb domini blaugrana però poques ocasions, i que va acabar també amb empat a zero als 50 minuts. On sí que es va veure un gol, que va ser decisiu, va ser en la final juvenil, en un matx en què el Lloret, la revelació del torneig, va estar a punt d’avançar-se amb un xut al travesser abans que Manuel Vila marqués el gol que va donar el segon títol al Barça (1-0, 37’).

ELS CAMPIONS
Juvenil A (U19) Barça
Juvenil B (U18) Promoesport Étoiles
Cadet A (U16) Barça
Cadet B (U15) València
Infantil A (U14) Atlético
Infantil B (U13) Atlético
Aleví F. 11 (U12A) Madrid
Aleví F. 7 (U12B) Espanyol
Femení (U19) Manu Lanzarote
Integra UE Balafia Pibody
ELS SUBCAMPIONS
Juvenil A (U19) Lloret
Juvenil B (U18) Badalona
Cadet A (U16) Espanyol
Cadet B (U15) Atlético
Infantil A (U14) Barça
Infantil B (U13) Vila-real
Aleví F. 11 (U12A) Girona
Aleví F. 7 (U12B) Barça
Femení (U19) Manu Lanzarote
Integra CD Torre Baró
FASE CONSOLACIÓ
Juvenil A (U19) Caldes de Montbui
Juvenil B (U18) Marine AFC Academy
Cadet A (U16) Team ISL
Cadet B (U15) Europa
Infantil A (U14) Granollers
Infantil B (U13) NF Academy
Aleví F. 11 (U12A) Quart
Aleví F. 7 (U12B) Aibyn
Femení (U19) Cassà
Integra Espanyol Special

LA VALORACIÓ

Els equips ens han elogiat per l’experiència que han viscut. El repte era tornar als números del 2019 i la valoració és molt positiva
Tothom ha fet una gran feina i una vegada més hem organitzat el millor MIC de la història. Ara hem de mirar endavant
Primer hem de reposar i fer una valoració, però ja fa dies que treballem en el MIC24
Juanjo Rovira
director del mic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)