Champions

Aroma de campió

Champions League. El Real Madrid i el Manchester City es tornen a veure les cares a semifinals, amb el record de la del curs passat. El vencedor de l’eliminatòria serà favorit al títol

El Real Madrid i el Manchester City es tornen a veure les cares a les portes d’una final de la Champions League. El Santiago Bernabéu serà aquesta nit (21 h) escenari de l’anada d’unes semifinals que tenen aroma de campió. I és que el vencedor de l’encreuament es convertirà en el principal favorit en la final, en què l’altre oponent serà l’Inter o el Milan, quart i cinquè de la Serie A, que obriran foc demà.

Avui, doncs, és el torn per a madridistes i citizens, que reeditaran el xoc de la campanya passada, en què en la mateixa estació, l’equip blanc es va desfer de l’sky blue, en una eliminatòria en què, passat un any, encara es fa difícil entendre’n el desenllaç. Aleshores, l’anada, que al contrari de la d’enguany es va disputar a Anglaterra, va acabar amb un 4-3 favorable al grup orientat per Pep Guardiola, un resultat que ja va ser molt estrany, vist el matx, en què els citizens van fer mèrits per golejar un rival que va marxar viu de miracle. I la tornada, ja a Madrid, encara va ser més inexplicable. El conjunt entrenat per Carlo Ancelotti estava molt fora en el minut 90, quan perdia 0-1, necessitava dos gols i estava pràcticament entregat, però en un moment (90’ i 91’) Rodrygo va fer un doblet i va enviar el duel a una pròrroga que va acabar amb 3-1 per als blancs, que en la final van superar (1-0) el Liverpool. “Va ser dur, és clar que va ser dur. Vam fer una anada excepcional i una tornada molt bona. I no n’hi va haver prou. A la vida i al futbol sempre toca aixecar-se”, va dir ahir en la prèvia Guardiola. “Si defenses bé, el pitjor és un empat. Això no vol dir que no atacarem. No oblidem que l’any passat, en els dos partits contra el City, vam encaixar cinc gols i en vam marcar sis. Ho firmaria igual aquest any també”, va afirmar a l’altre bàndol Ancelotti.

El duel és obert i ambdós equips s’hi presenten amb baixes al darrere. El Manchester City no té Nathan Aké i al Madrid li falta Eder Militão. Els blancs, doncs, no tindran el seu millor defensa contra Erling Haaland, autor de 51 gols aquesta campanya. “No estem plantejant un partit per aturar Haaland, sinó per aturar un equip que sembla imparable, però penso que podem guanyar”, va indicar Ancelotti. “En aquesta competició has de guanyar els millors equips i el Madrid és el millor. Ho ha demostrat en les darreres dècades”, va assegurar Guardiola.

21 Partits guanyats 26

5 Partits empatats 4

7 Partits perduts 4

69 Gols a favor 89

32 Gols en contra 31

BAIXA SENSIBLE

Amb l’amenaça de Haaland, el Madrid no podrà disposar de Militão per sanció
Real Madrid - Manchester City
Anada: avui, 21 h
Tornada: 17/5, 21 h
Milan-Inter
Anada: demà, 21 h
Tornada: 16/5, 21 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)