Territorial

Temporada de notable alt

Divisió d’honor juvenil. Els de Sergi Mora han acabat cinquens, sent els líders de la segona volta i encadenant 12 jornades seguides sense perdre

L’equip juvenil del Girona ha acabat en la cinquena posició del grup 3 de divisió d’honor amb 52 punts. Després d’un mal inici, en una primera volta en què van estar en zona de descens en sis jornades, el conjunt liderat per Sergi Mora va poder mostrar la seva millor versió i remuntar posicions en la classificació general. “Vam començar amb una proposta de joc molt ofensiva, intentant ser protagonistes, i potser vam deixar una mica oblidada la fase defensiva”, admet el tècnic gironí.

En aquest moment, van optar per “tornar a les arrels, ser més pràctics i simplificar les accions per agafar confiança”. Després de crear aquesta base, van començar a construir de nou. “Un cop defensàvem bé en totes les parts del camp, vam tornar a ser un equip ofensiu, alegre i vertical que sabia controlar els partits”, explica Mora.

Havent trobat la tecla a partir de la solidesa defensiva, els blanc-i-vermells van encadenar 12 jornades sense perdre –de la 17 a la 28– i van ser l’equip que ha sumat més punts en tota la segona volta. “El segon tram de la temporada és d’excel·lent, però en conjunt tindríem un notable alt. Al final ens ha faltat ambició per entrar entre els tres primers, però ens donem per satisfets”, valora l’entrenador. A més, a casa han estat quasi imbatibles, amb deu victòries i tres empats en 15 partits. “Hi ha equips que viatgen des de molt lluny, i nosaltres fèiem la metàfora que ens venien a conquerir el nostre territori”, relata.

Sergi Mora assegura que l’objectiu sempre ha sigut “la formació i l’optimització del rendiment individual dels jugadors per continuar superant etapes”, però mai va deixar de tenir un pensament ambiciós referent als resultats. “Quan estàvem en zona de descens, veia el talent dels meus jugadors i sabia que podíem estar entre els vuit primers”, confessa.

Per aconseguir aquests bons resultats era primordial “el bon ambient que es respirava al vestidor ”, en una edat on no és fàcil gestionar segons quines situacions, ja que alguns dels jugadors no tenen ni 18 anys. “Has de saber trobar l’equilibri entre la part competitiva i l’emocional del jugador. Encara tenen processos d’immaduresa on els hem d’ajudar perquè arribin a ser futbolistes”, recalca Mora.

LES REACCIONS

Després del mal inici de lliga, vam tornar a les arrels: ser més pràctics i simplificar les accions per agafar confiança
Has de saber trobar l’equilibri entre la part competitiva i l’emocional
Sergi Mora
Entrenador del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)