Europa League

El Sevilla, campió de l’Europa League

El Sevilla és el campió de l’Europa League. El conjunt andalús s’ha imposat a la Roma en els penals, després d’un partit que ha acabat en empat (1-1, 4-1). L’equip andalús té ja 7 Europa League a les seves vitrines.

Ha estat un partit dur, força tancat. En la primera part s’ha imposat el guió de la Roma. No ha passat res. Poca acció a les àrees, poca continuïtat en el joc i només un gol, de Dybala (35’). Rakitic, just abans del descans, amb un xut al pal, ha fet despertar el Sevilla que en la segona part ha estat més recognoscible.

El conjunt de Mendilibar, revitalitzat per l’entrada de Suso, ha tancat a la Roma a la seva àrea i l’ha exigit a còpia de centrades i insistència. Ha obtingut premi aviat, amb un autogol de Mancini (55’), que s’ha ficat la pilota a dins de la seva porteria intentant evitar la rematada de En-Nesyri a centrada de Jesús Navas. No han estat capaços els hispalenses d’enderrocar el mur dels romanistes que, inquietaven puntualment, i han fregat la diana en una jugada enrevessada que ha salvat Bono.

La pròrroga no ha canviat res, i amb moltíssimes interrupcions i protestes de la banqueta de Jose Mourinho ha estat llarguíssima –el matx s’ha allargat fins al 131’– ja amb els dos conjunts amb por a perdre i, finalment, els penals han decantat la balança pel Sevilla.