El Sant Andreu assoleix l’ascens en un partit de tres hores i vint minuts (1-2)

‘Play-off’ d’ascens a 2a FEF

Ascens èpic del Sant Andreu a l’Helmántico. L’equip de Xavi Molist serà la pròxima temporada equip de 2a divisió FEF després d’haver consumat l’ascens de categoria en un partit interminable al camp del Salamanca (1-2). El partit ha començat a les sis de la tarda i ha acabat més tard d’un quart de deu de la nit. Tres hores i vint minuts.

Una tempesta d’aigua i pedra ha obligat l’àrbitre a suspendre momentàniament el partit en el minut 28, quan el Sant Andreu guanyava 0-1 gràcies a un gol de Genís Blasco a la sortida d’un córner (13’). El partit ha estat aturat uns minuts, amb els jugadors dels dos equips aixoplugats als vestidors per prevenció. Quan la pedregada ha frenat, l’àrbitre ha donat l’ordre de continuar jugant i s’ha arribat al descans, però l’estat del terreny de joc ha quedat del tot impracticable. Durant el descans operaris de l’estadi, aficionats i membres de la Creu Roja han estat fent un intens treball per intentar treure l’aigua acumulada, però el Salamanca ha donat ordres de netejar amb prioritat el sector del camp on atacaria el Salamanca en la segona part i el Sant Andreu lògicament s’ha queixat. L’àrbitre, amb bon criteri, ha obligat a netejar també el córner de l’atac del conjunt quadribarrat i després de diverses inspeccions per part del col·legiat, el partit s’ha tornat a jugar.

En el minut 64 el Salamanca ha empatat amb un gol de cap de Javi Navas, però el Sant Andreu ha fet el gol que ha acabat certificant l’ascens només cinc minuts després, obra de Momoh, amb el cap, rematant sobre la línia de gol, després que Arranz piqués la pilota amb qualitat per sobre del porter del Salamanca.

Quinze anys després el Sant Andreu aconsegueix un ascens en un play-off. No passava des d’aquell Sant Andreu-Arandina de fa quinze anys.