Mundial

Comença la recta final

Mundial. Dues de les grans favorites, el Japó i Suècia, s’enfrontaran aquest matí per guanyar-se el bitllet a les semifinals de la competició (9.30 h)

El mundial de les sorpreses entra a la recta final de la competició. Aquesta matinada han començat els partits de quarts de final. I avui al matí es jugarà el segon partit de l’antepenúltim esglaó del torneig. El Japó i Suècia es veuran les cares per buscar una plaça en les semifinals. Les japoneses sota les ordres de Futoshi Ikeda van golejar les de Vilda per 5-1 en la fase de grups, i continuen en bona dinàmica, després d’eliminar per 3-1 la selecció noruega de Graham Hansen i Ada Hegerberg a vuitens. A més a més, tenen la pitxitxi de la copa mundial, Miyazawa, que ja acumula un total de cinc dianes. Posant més dades sobre la taula, les nipones han marcat 14 gols des que va començar la competició, i és l’equip que ha marcat més gols, superant-se a elles mateixes, que havien deixat el rècord en 12 l’any 2011. Cal destacar també que el conjunt nipó no té cap baixa, ni per lesió ni per sanció; per tant, el seu seleccionador podrà lluir un onze de gala. Durant el torneig, Futoshi ha estat molt flexible a l’hora de decidir l’alineació. S’ha anat adaptant segons el rival i el que més li convenia. I com que per a la cita d’avui pot comptar amb tots els seus efectius, podrà escollir a mida les titulars per guanyar-se la plaça a semifinals.

Les sueques, però, no hi arriben amb cap desavantatge. A banda que tampoc tenen cap baixa, són una de les seleccions favorites a tornar a casa amb el trofeu. De fet, fins ara no només no han perdut cap partit de la competició, sinó que els han guanyat tots. A més a més, l’últim matx, el de vuitens, van aconseguir eliminar in extremis les actuals campiones del món, els Estats Units. I tenen també la carta de la victòria precedent. Les de Peter Yerhardsoon van guanyar al Japó l’últim cop que es van trobar. Les escandinaves es van imposar per 3-1 el passat 2021 a casa de les japoneses, en els Jocs Olímpics de Tòquio. I Suècia també pot presumir de les porteries a zero, i és que les han aconseguit mantenir així els últims tres partits del torneig.

L’enfrontament entre totes dues seleccions es disputarà a les 9.30 h a l’Eden Park de Nova Zelanda. Demà serà el torn de l’amfitriona, Austràlia, contra França (9 h) i també de l’Anglaterra-Colòmbia (12.30 h).

Ho sabem tot del Japó després dels Jocs Olímpics. Esperem un altre partit difícil i donar el millor
Peter Gerhardsson
Seleccionador Suec
Suècia sempre rendeix a un alt nivell i és molt competitiva; haurem de desplegar el nostre millor joc
Futoshi Ikeda
Seleccionador japonès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)