Mundial

Mundial 2023

Salma Paralluelo

La decisió de Salma

L’heroïna de la selecció espanyola en els quarts de final de la copa del món ha viscut un any d’autèntic somni amb el fitxatge pel Barça, l’MVP en el mundial sub-20 i una titularitat en la final de la Champions

L’aragonesa va deixar l’atletisme, va escollir la pilota i l’ha encertat

Era una promesa de l’atletisme. Es penjava medalles i batia rècords d’Espanya en la seva categoria. Però la pista no era l’únic terreny on Salma Paralluelo (Saragossa, 2003) se sentia còmoda. La gespa també era com casa seva. Remenava la pilota amb el Saragossa CFF, amb qui va debutar amb 15 anys, mentre guanyava l’europeu i el mundial sub-17 amb la selecció espanyola l’any 2018. En un segon pla, ja que l’estrella d’aquell combinat era Clàudia Pina. Però destacava i el Vila-real va trucar a la seva porta.

L’atletisme va començar a allunyar-se. La pandèmia i un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre la van tenir fora de combat durant molt de temps. Però va reaparèixer amb força, i es va presentar davant els que no la coneixien amb un golàs contra el Barça a l’estadi Johan Cruyff. No s’ho esperava, però n’acabaria fent més en aquest camp. El club blaugrana la va reclamar, però s’havia de centrar únicament en el futbol. Res d’atletisme. Salma va triar la pilota.

Poc més d’un any després, els resultats d’aquella decisió són difícilment millorables. Sí, es va perdre l’Eurocopa per una lesió, però el que ha vingut després ha estat de somni. Un mes després de fitxar pel Barça, l’aragonesa va guanyar el mundial sub-20 amb la selecció espanyola i va ser l’MVP del torneig. Les lesions, però, li van fer la guitza i no va poder debutar amb el conjunt de Giráldez fins a l’octubre. Però va començar a rendir, a marcar i a assistir. Va fer gols decisius en la semifinal de la supercopa contra el Madrid i en l’anada dels quarts de final de la Champions contra la Roma. Va aprofitar les oportunitats i va ser titular en la gran final d’Eindhoven.

Jorge Vilda ja havia mostrat confiança en ella i no va dubtar a convocar-la per al mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Ha estat titular en tots els partits de la fase de grups i en els vuitens contra Suïssa. El dia que va tastar la banqueta des del principi per primer cop, va respondre amb escreix. Suplent contra els Països Baixos en els quarts, la seva entrada va sacsejar el partit. Va provocar el penal de l’1-0 de Mariona i va firmar el 2-1 definitiu en el minut 111 de la pròrroga. Un gol que valia un pas històric a les semifinals. El premi a millor jugadora del partit era més que merescut.

La blaugrana s’ha menjat el món en el darrer any i només té 19 anys. És un dels molts talents joves que té el Barça. Jugadora de present i de futur. La decisió de triar el futbol i Barcelona va ser més que encertada. Salma Paralluelo encara hi té moltes coses a dir.

Creixement
Salma Paralluelo només té 19 anys i ha necessitat ben poc temps per fer-se un nom en el món del futbol.
2018
Inici.
Campiona d’Europa i del món sub-17 amb la selecció espanyola i debut amb el Saragossa CFF.
2022
La tria.
Salma deixa l’atletisme i fitxa pel Barça. També guanya el mundial sub-20.
2023
Èxits.
Supercopa, lliga i Champions amb el Barça, amb titularitat inclosa en la final. Ara és una jugadora decisiva en el mundial d’Austràlia i Nova Zelanda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)