1a femenina

Les jugadores convoquen vaga en l’arrencada de la Lliga F

Torna la incertesa respecte a l’inici de la Lliga F, la màxima categoria del futbol femení espanyola. Les jugadores de la competició han decidit convocar vaga coincidint amb les dues primeres jornades de lliga, el cap de setmana del 10 i del 17 de setembre. Es queixen per la falta d’acord pel conveni col·lectiu. Volen avançar en las negociacions amb la patronal, aconseguit un tracte just i digne i reduir la bretxa salarial.

El comunicat d’AFE

Els sindicats integrants del banc social de la negociació per modificar i millorar el Conveni Col·lectiu per a les futbolistes de Primera Divisió, del qual forma part l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), han remés un escrit al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge) , com a acte previ de conciliació, i comunicació a l’autoritat laboral (Ministeri de Treball i Economia Social) sobre la convocatòria de vaga per a les dues primeres jornades de la Lliga F.

Els sindicats que formen el banc social ja han comunicat a l’autoritat laboral aquesta decisió en els termes següents: ’Que, mitjançant aquest escrit, vénen a preavisar la convocatòria de VAGA legal, a l’empara de les previsions del Reial Decret Llei 17/1977 , la data de començament del qual seria el 8 de setembre de 2023, vaga a la qual es convoca a totes les futbolistes que presten serveis en clubs i societats anònimes esportives de la Primera Divisió femenina de futbol, ??en la temporada 2023/2024, organitzada per la Lliga Professional de Futbol Femení’.

La vaga s’iniciaria, si no arribés a un acord les parts al SIMA, el dia 8 de setembre de 2023, a les 00:00 hores, i la seva durada serà les dues primeres jornades de la competició, és a dir:

– 1a jornada. De les 00.00 hores del 8/9/2023 fins a les 24:00 h del 10/9/2023.

– 2a jornada. De les 00.00 hores del 15/9/2023 fins a les 24.00 h del 17/9/2023.

Després de més d’un any de negociacions, i davant de la impossibilitat d’assolir un acord satisfactori amb la patronal, els sindicats, com a representants de les treballadores, s’han vist obligats a convocar dues jornades de vaga.

’La promoció d’aquesta vaga és resultat de l’estancament a les negociacions del Conveni Col·lectiu. Es persegueix avançar en les negociacions esmentades, aconseguir un tracte just i digne per a les futbolistes, abordar i reduir la bretxa salarial existent”, entre altres qüestions, exposen els sindicats.

El banc social, com és preceptiu, ha sol·licitat un acte de conciliació a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge. En cas de no assolir-se un acord, se li trametrà formalment a la Lliga F l’escrit de la convocatòria de vaga.

AFE vol subratllar que defensa els legítims drets laborals presents de les futboletes i, sobretot, futurs, a través del legítim dret a la vaga, mostrant el seu compromís per beneficiar les noves generacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)