1a femenina

Hi haurà vaga

Lliga F. El campionat de futbol femení que havia de començar avui queda ajornat, després que les jugadores i la patronal no hagin arribat a un acord

La temporada 2023/24 de la Lliga F, la màxima categoria del futbol femení espanyol, no arrencarà aquest cap de setmana com estava previst. Els cinc sindicats (Futpro, Futbolistas On, AFE, UGT i CCOO) que representen les jugadores en la negociació del nou conveni col·lectiu van emetre ahir un comunicat en què expliquen que han decidit mantenir la vaga en les dues primeres jornades de la competició després que no s’hagi arribat a un acord en una llarga reunió entre patronal i sindicats. “Considerem inacceptable la proposta econòmica final de la Lliga F i seguim mantenint una proposta de salari mínim. Ens sorprèn i entristeix la posició de la patronal durant les negociacions, que en tot moment ha estat d’immobilisme davant la proposta realitzada pels sindicats”, deia el comunicat.

“La patronal, després de dos dies de mediació, s’ha mantingut pràcticament inamovible proposant per a aquesta temporada (2023/24) un salari mínim de 20.000 euros, amb la promesa de revisar anualment el salari mínim si aquesta temporada la Lliga F genera més de vuit milions d’euros de benefici en actius comercials. En aquest cas, només pujaria fins als 23.000 euros”, van afirmar els sindicats.

LA POSICIÓ

“Considerem inacceptable la proposta econòmica final de la Lliga F”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)