Més futbol

Part de les campiones del món, Mapi i Patri, convocades amb la selecció espanyola

Sorpresa en la convocatòria de la selecció espanyola femenina. Després de la consecució del mundial, del cas Rubiales, el cessament de Jorge Vilda i el comunicat de 39 futbolistes reclamant més canvis a la federació abans de tornar a jugar amb la selecció espanyola, Montse Tomé ha estat presentada com a nova seleccionadora i ha donat a conèixer la seva primera llista, que en principi s’hauria d’haver publicat divendres. El comunicat de les jugadores, però, va posposar-ho tot.

Una llista que ha d’afrontar els dos primers partits de la Nations League contra Suècia (divendres 22) i contra Suïssa (dimarts 26) i en què hi són gran part de les jugadores que van assegurar que no tornarien mentre no es produïen els canvis exigits, un total de 21, de les quals 15 són campiones del món. A més, també hi són Mapi León, Patri Guijarro i Amaiur Sarriegi, que formaven part de ’les 15’ i que en el seu dia no van enviar el correu per disputar el mundial. Laia Aleixandri i Lucía García sí que van enviar el mail, però van quedar-se fora i ara també tornen. Montse Tomé ha estat preguntada per si havia parlat amb totes elles i si estaran demà a la concentració i això és el que ha dit. “Sí, he parlat amb elles, però són coses que formen part de la relació professional i queden entre nosaltres. Tinc tota la confiança en elles. Estem rodejades d’un grup de jugadores increïble. Comença una nova etapa i tenim ganes de comptar amb elles. Són professionals. Venen de ser campiones del món, estimen aquesta professió i estar aquí és un privilegi. Sé que demà estaran amb nosaltres”, ha dit l’asturiana, sense assegurar que la crida hagi estat consensuada. Tomé també ha afirmat que cap jugadora li ha demanat no ser convocada. “Hem viscut una situació especial i el que ha passat és excepcional. La federació ha treballat per poder parlar amb les jugadores, jo també. Les hem escoltat. Cal tenir una bona comunicació”, ha reiterat Tomé, que ha assegurat sentir-se respectada per les jugadores. “He treballat cinc anys amb Vilda, però no soc Jorge Vilda. Soc Montse Tomé, una persona diferent, amb una altra personalitat, amb els meus valors i la meva manera de transmetre el futbol. Totes em coneixen i no tinc cap dubte del que pensen sobre mi”.

Una altra de les novetats de la llista és l’absència de Jenni Hermoso, que ha concentrat gran part dels focus i la pressió mediàtica del darrer mes després del petó no consentit de Rubiales després de la final. Tomé ha explicat el motiu pel qual no ha anat convocada. “Estem amb ella i amb totes. La manera d’ajudar-les és estar a prop seu i escoltar-les. Soc la màxima responsable i hem cregut que no convocar-la era la millor manera de protegir-la. Comptem amb ella. M’agrada empatitzar. El que ha passat és molt desagradable”, ha afirmat poc abans de puntualitzar els seus aplaudiments el dia del discurs de Rubiales. “No em vaig sentir bé aquell dia. Vam venir perquè ens ho van dir i no em sento part del que va passar allà. Vaig aplaudir dos cops: quan Rubiales va dir que tots érem campions del món i quan em va proposar com a directora tècnica. Vaig sentir tranquil·litat quan vaig fer el comunicat en què es veia la meva postura. No ho hauria d’haver fet. Dono suport a Jenni, la defenso i sento molt el que ha passat. És una jugadora professional que estima el que fa”.

Finalment, Montse Tomé ha defensat la federació. “És evident que hi ha canvis perquè no seguim tots. Estem en un canvi de l’estructura, amb Rocha al capdavant. Tinc la màxima confiança que podrem exercir la nostra feina i farem que les jugadores estiguin en un context de seguretat per tal d’exercir la seva professió com mereixen. Tenim ganes de formar part del canvi”.

La llista de 23 futbolistes és la següent, amb vuit blaugranes i cinc catalanes: Misa, Cata Coll, Enith Salón; Paredes, Laia Aleixandri, Maria Méndez, Oihane, Olga Carmona, Ona Batlle, Mapi León; Aitana, Alèxia, Patri, Maria Pérez, Tere Abelleira, Rosa Márquez; Athenea, Esther, Eva Navarro, Inma Gabarro, Mariona, Amaiur i Lucía García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)