Champions

La puntualitat de Bellingham

Champions. Un altre gol del migcampista anglès al final –exactament en el minut 94– dona la victòria al Real Madrid contra el debutant Union Berlín

Real Madrid 1 Union Berlín 0

REAL MADRID:Kepa; Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Fran García, 73’), Alaba; Modric (Brahim Díaz, 81’), Tchouameni (Kroos, 66’), Camavinga (Valverde, 66’), Bellingham; Rodrygo i Joselu.UNION BERLIN:Ronnow; Juranovic, Doekhi, Bonucci (Jaeckel, 80’), Leite, Gosens; Kral, Tousart (Kemlein, 83’), Laïdouni (Aaronson, 66’); Becker (Fofana, 80’) i Behrens (Volland, 66’).GOLS:1-0 (94’) Bellingham.ÀRBITRE:Espen Eskas (noruec).T.G.:al local Tchouameni; al visitant Laïdouni.T.V.:cap.

Que Jude Bellingham és un futbolista d’un nivell important i d’una projecció –té 20 anys– també gran, no era cap secret per a ningú. No va sorprendre, de fet, tal com està el mercat, que el Real Madrid pagués aquest estiu 103 milions d’euros al Borussia Dortmund per aconseguir els seus serveis. Però el que no preveien ni els més optimistes és l’impacte, tan immediat, que està tenint el jugador pel que fa als gols. I és que a l’anglès, un migcampista, se li estant caient de les butxaques en aquests primers compassos amb la samarreta del conjunt blanc. Ahir, en l’estrena de l’equip madridista en la Champions League contra l’Union Berlín, en va tornar a marcar un altre per donar un altre triomf (1-0) postrem, exactament en el minut 94, al grup que dirigeix Carlo Ancelotti. És la tercera vegada que Bellingham rescata el Madrid quan el duel agonitza; ja ho va fer al feu del Celta (0-1) amb una diana en el minut 81, i també al Santiago Bernabéu contra el Getafe (2-1), amb una altra en el 95. Està inspirat, el dorsal 5, que acumula ja sis gols amb els cinc de la lliga en sis partits disputats. El seu rècord golejador en una temporada són 14 –8 en la lliga, 2 en la copa i 4 en la Champions–, la campanya passada, de borusser.

El Madrid, doncs, aferrat a la puntualitat de Bellingham, va tornar a obtenir tres punts al final. Sí que és cert que ahir va fer mèrits per lligar-los abans, ja que després d’una primera part en què no van trobar la manera de fer mal al conjunt alemany, que va debutar en el torneig ben endreçat al darrere en un 5-4-1, en la segona sí que van accelerar i generar diverses ocasions. El pal, dues vegades, una de Rodrygo i una altra de Joselu, i el porter Ronnow, molt encertat, li van negar una diana que va acabar arribant en un desenllaç marca de la casa. Quedava només un minut per al final, l’àrbitre n’havia afegit 5, però en una jugada amb rebots de tot tipus dins de l’àrea va aparèixer la cama de Bellingham per decantar la balança del costat d’uns madridistes que es disputaran, a priori, el primer lloc amb el Nàpols. Els partenopeus també van fer la feina (1-2) al feu del Braga.

Empats de Real i Sevilla

Els altres equips de LaLiga amb partit ahir van empatar amb idèntic resultat (1-1). La Real Sociedad va vorejar el triomf contra l’Inter, el subcampió d’Europa, però un gol al final de Lautaro (87’) ho va evitar. Brais Méndez (4’) havia avançat als guipuscoans. El Sevilla, per la seva banda, va disputar un duel igualat amb el Lens, en el debut de Sergio Ramos en la Champions amb el conjunt andalús. Ocampos (9’) va colpejar primer i Fulguni (24’) va empatar.

LA DADA

6
gols
ha fet Bellingham en els sis partits que ha jugat aquest curs. Cinc en la lliga i un en la Champions.

Gols a dojo en el Bayern - United

El Manchester United, que ha començat fatal el curs –en la lliga suma 6 punts de 15–, no va poder rescabalar-se al camp del Bayern en el que era –i va ser– el partit de la jornada. I és que el conjunt bavarès va imposar-se (4-3) en un duel en què van anar sempre a davant i que els red devils van maquillar al final.