2a divisió A

Piqué, al govern d’Andorra: “Gràcies per expulsar-nos del país”

Polèmica entre el govern d’Andorra i Gerard Piqué, un dels màxims accionistes del FC Andorra per l’ús de l’Estadi Nacional. L’exjugador del Barça amenaça d’endur-se el club del Principat. “Hem invertit més de quatre milions d’euros a l’Estadi Nacional perquè LaLiga ens deixés jugar i ara ens feu fora. No hi ha cap instal·lació esportiva a Andorra amb condicions per competir l’any que ve. Gràcies per expulsar-nos del país. No ens queda cap altra solució que marxar i canviar el nom del club. Felicitats, heu deixat Andorra sense futbol professional”, explicava Piqué a la xarxa X.

Les paraules de Piqué arribaven després del segon missatge realitzat pel secretari d’Estat d’Esports d’Andorra, Alain Cabanes: “Nosaltres ajudarem a mediar o a trobar un lloc perquè ells puguin començar la temporada, però no serà a l’Estadi Nacional”, va dir el responsable polític.

El conveni per a l’ús de l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella, que pertany al govern d’Andorra, es va signar amb una validesa de dos anys. El juny del 2024 acaba el conveni i la idea és tornar a comptar amb la instal·lació de manera polivalent. Hi preveuen tornar a jugar el VPC Andorra, club de rugbi del Principat que té el primer equip masculí i femení a divisió d’honor catalana i també la selecció de l’esport de l’oval. També juga els seus partits la selecció de futbol que no ha deixat de fer-ho en aquesta instal·lació. Qui si se’n va haver d’anar va ser el rugbi que va passar a jugar a Encamp i que a partir del juny del 2024 tornarà.

Al pressupost del govern d’Andorra està previst aquest estiu el canvi de superfície de l’Estadi Nacional. En aquesta instal·lació es va posar gespa híbrida perquè el FC Andorra pogués jugar els seus partits de segona A. A l’estiu es tornarà a posar gespa artificial.

“No respon a la realitat”

Mònica Bonell, ministra de Cultura i Esports d’Andorra, considera que les declaracions de Gerard Pi “no responen a la realitat”. “Vam lamentar el tuit de Gerard Piqué perquè no respon a la realitat. El govern ha acollit amb les mans obertes el FC Andorra i així ho demostra amb haver-los cedit l’Estadi Nacional, una instal·lació que utilitzaven molts clubs del país”, explica Bonell als mitjans del Principat. També ha rectificat l’exfutbolista amb la xifra destinada per reformar l’Estadi Nacional. “Ha de fer front a unes inversions d’uns tres milions d’euros (Piqué parlava de quatre milions) per les exigències que demana LaLiga per disputar els partits de segona divisió”. “A més nosaltres hem invertit al FC Andorra amb una subvenció directa de la secretària d’Estat d’Esports i també d’Andorra Turisme”, assegura Bonell. La injecció econòmica és de 1.3 milions d’euros al còmput global i aquesta xifra també està prevista per al 2024.

La ministra ha parlat de converses entre el govern i el FC Andorra. “Des que vam jurar el càrrec ens hem reunit diverses vegades per buscar solucions per a l’any que ve i també per al futur que és molt important. Volem que es quedin. Això sí, ells han de treballar per trobar un lloc i em consta que hi estan treballant”. Ha avançat que hi haurà una reunió els propers dies. “És important tenir la reunió perquè ens expliquin quin és el futur i veure de quina manera podem continuar col·laborant. No és ideal per a ningú, però ells no descarten anar-se’n fora del país de manera temporal fins que tinguin nou estadi i esperem que ens puguin explicar el seu projecte. Encara que un tuit d’aquestes característiques sembla que ens ensenyin que volen marxar del país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)