Copa

Un somni de primera

Copa. La UE Rubí, l’equip català més modest de la primera eliminatòria, s’enfrontarà a l’Athletic, un dels reis d’aquesta competició amb 23 títols

Festa grossa a la Unió Esportiva Rubí. L’equip català més modest de la primera ronda de la copa rebrà a Can Rosés l’Athletic, un dels reis d’aquesta competició amb 23 títols i 16 vegades finalista i tot un històric de la lliga espanyola. Aquest és el premi dels vallesans després que la setmana passada superessin en la tanda de penals el Rotlet Molinar en l’eliminatòria prèvia entre equips de categoria territorial. El club va viure amb eufòria aquest emparellament. I és que l’Athletic era un dels principals atractius en una ronda en què encara no participen el Barça, el Madrid, l’Atlético i l’Osasuna, ja que juguen la supercopa. Encara en calent, el segon capità de l’equip, Alex Ruiz, va assegurar que és “un somni complert”. “Era el que tots volíem i és increïble. Competirem com ningú i volem somiar. Sabem que les opcions són minúscules, però ho intentarem fins al final. Volem gaudir i que Can Rosés sigui una festa.” 

Rubí i Athletic estan separats per cinc categories. Els catalans militen en la lliga elit, equivalent a la sisena divisió, i són novens del grup 1 amb 7 punts: dues victòries, un empat i dues derrotes. L’enfrontament a priori té un clar favorit, però sempre hi ha la porta oberta a una sorpresa. No seria la primera vegada que un territorial deixa fora de combat un primera divisió. De fet, els d’Ernesto Valverde val més que no se’n refiïn. Des de l’1 de maig del 2022 que els vallesans no perden al camp municipal de Can Rosés, un estadi de gespa artificial i amb capacitat per a 6.000 persones. ”Ens enfrontem a un club històric de Catalunya, amb més de 100 anys d’història. Hem de buscar informació sobre el Rubí i començar a situar-nos una mica i anar amb el màxim respecte cap al rival. Estem encantats d’enfrontar-nos-hi”, va afirmar el tècnic de l’equip basc, Ernesto Valverde, un cop va conèixer l’emparellament.

El Badalona Futur també viurà una jornada per al record. Com a semifinalista de la copa Federació tenia garantit rebre un rival de primera. En aquest cas, serà el Cadis de Sergio González. L’antic UE Llagostera milita en el grup 3 de segona federació, en què ha protagonitzat un bon començament de curs, amb un balanç de quatre victòries i tres empats. El conjunt català juga de local al Nou Estadi Municipal de Badalona, amb capacitat per a 4.170 espectadors, on en principi es disputarà aquest enfrontament. No està descartat, però, que el club amfitrió busqui un altre recinte amb més aforament. Sigui com sigui, serà un partit especial per a dos dels jugadors de l’equip badaloní. Álvaro Espínola i Genar Fornés van passar pel filial del Cadis.

L’Europa, per la seva banda, s’enfrontarà a l’Elx, de segona divisió. L’equip d’Ignasi Senabre ocupa la quarta posició del grup 3 de segona federació. El duel es disputarà al Nou Sardenya, un estadi amb un terreny de joc de superfície sintètica. En la mateixa categoria trobem el Terrassa i el Manresa. Pel que fa a l’equip de Chus Trujillo, rebran l’Albacete, en què juga el futbolista terrassenc Julio Alonso. El Manresa se les haurà amb l’Oviedo, equip que ha incorporat l’exinternacional i campió europeu Santi Cazorla. Així doncs, el sorteig per a la primera eliminatòria de la copa ha estat generós amb els equips catalans més modestos.

Només n’hi ha tres que jugaran a domicili. El Nàstic, de primera federació, visitarà l’Oriola, una categoria inferior, a l’estadi municipal Los Arcos. L’Espanyol tornarà a l’illa de La Palma per jugar contra el Mensajero, i el Girona viatjarà a Lepe per enfrontar-se al San Roque de Lepe. Les eliminatòries, a partit únic, es disputaran entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre.

Rubí - Athletic Club
Municipal de Can Rosés
Badalona Futur - Cadis
Estadi Municipal de Badalona
Manresa - Oviedo
Nou Congost
Terrassa - Albacete
Estadi Olímpic de Terrassa
Europa - Elx
Nou Sardenya
Oriola - Nàstic
Estadi Municipal Los Arcos
Mensajero - Espanyol
Estadi Silvestre Carrillo
San Roque de Lepe - Girona
Estadi Ciudad de Lepe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)