Premier

Esports

Mor als vuitanta-sis anys la llegenda del futbol anglès Bobby Charlton

Va guanyar la copa d’Europa (1968), la copa del món (1966) i la Pilota d’Or (1966)

La llegenda del Manchester United, Sir Bobby Charlton va morir ahir, a l’edat de 86 anys, segons va informar el mateix club a través de les seves xarxes socials.

Nascut el 1937 a Ashington (Anglaterra), va debutar amb el Manchester United amb tan sols disset anys. Jugava de migcampista i aquella primera temporada amb el primer equip ja va guanyar la lliga. L’any següent va viure de primera mà un episodi que li va marcar la vida: el tràgic accident aeri de Múnic (6 de febrer de 1958). L’equip acabava de disputar un partit de la copa d’Europa a Belgrad, i de tornada van parar a Múnic per fer provisió de combustible, i en enlairar-se de nou, va tenir lloc l’accident. Vint-i-tres persones van morir i ell va ser dels pocs que va sobreviure. Tot i que dels supervivents n’hi va haver que van abandonar el futbol, Charlton va continuar jugant, i l’estiu d’aquell mateix any va ser seleccionat per primera vegada amb Anglaterra. A poc a poc es va anar fent un lloc tant al seu club com a la selecció fins a convertir-se en un imprescindible. Va participar en quatre mundials (1958, 1962, 1966, mundial que va guanyar i a què va contribuir marcant un gol, i 1970) i amb el Manchester United va guanyar tres lligues (1957, 1965 i 1967), una copa anglesa (1963) i una copa d’Europa (1968), la primera del club. A més, individualment va guanyar una Pilota d’Or com a millor jugador d’Europa (1966) i dues Botes de Plata com a segon millor jugador d’Europa (1967 i 1968). El 1973, després de 752 partits jugats i 199 gols marcats, va deixar el club de la seva vida per fitxar com a jugador entrenador pel Preston North End fins que es va retirar definitivament. Un cop fora dels terrenys de joc, va continuar col·laborant amb el Manchester United com a directiu durant 39 anys.

En el comunicat del club han destacat el seu historial, el seu caràcter i el seu servei tant al United com al futbol anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)