Més futbol

El Suprem confirma l’absolució de Xabi Alonso per frau a Hisenda

El Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’exjugador del Real Madrid Xabi Alonso, que estava acusat de frau a Hisenda, per gairebé dos milions d’euros, entre el 2010 i el 2012.

La sala penal ha rebutjat el recurs de l’advocacia de l’Estat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que a l’estiu va ratificar la segona absolució de l’ara entrenador del Bayer Leverkusen.

Els fets se centren en el contracte de l’1 d’agost del 2009 pel qual Xabi Alonso va cedir l’explotació dels seus drets d’imatge a la societat Kardzali, a l’illa portuguesa de Madeira. Segons l’advocacia, es va tractar d’un negoci jurídic simulat, concebut com a estratègia per defraudar la hisenda pública espanyola, ocultant així la correcta tributació dels rendiments associats als drets d’imatge del futbolista.

El Suprem diferencia aquest procés d’altres de futbolistes professionals que van ser condemnats per l’Audiència de Barcelona i, en algun d’aquests casos, l’alt tribunal va ratificar la condemna, explicant que no són equiparables, ja que aquells van ser condemnats en primera instància i Alonso va ser absolt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)