Copa

Ruleta de la sort activada

Copa. El Girona, el Nàstic, el Badalona Futur, el Terrassa, l’Europa, el Manresa i el Rubí són els set equips catalans que disputen avui la primera eliminatòria. Són a partit únic, qüestió de vida o mort

La copa pot ser una benedicció o un malson, segons a quin costat caigui la moneda, i és que les eliminatòries a partit únic poden arribar a ser molt cruels, però també asseguren l’espectacle en uns nivells de competició que d’altra manera no serien tan seductors. Després de l’estrena ahir de l’Espanyol, avui arriba el torn dels altres set conjunts catalans classificats per disputar la primera eliminatòria de la copa.

Les majors atraccions del dia de Tots Sants rauen en els duels que es disputen a Vic i a Rubí. El Badalona Futur obre la jornada amb un enfrontament contra el Cadis de Sergio González a les 12 h a l’estadi Hipòlit Planàs de la capital de la comarca d’Osona. El Futur, que juga a segona FEF i va accedir a la competició com a semifinalista de la copa Federació, viurà un dia per al record, ja que compleix el somni de tenir un rival de primera divisió, sobretot en un moment delicat per a l’entitat a causa de la mudança forçada de casa.

Independentment del resultat, un altre estadi que vibrarà de passió serà Can Rosés. A les 21.30 h, la Unió Esportiva Rubí rep un dels reis del torneig, ni més ni menys que l’Athletic Club. Els vallesans, que militen a la lliga Elit, són l’equip català més modest d’aquesta eliminatòria, a la qual van arribar després de superar en la tanda de penals el Rotlet Molinar en l’eliminatòria prèvia entre clubs de categoria territorial. Els rubinencs han preparat pilotes noves, samarreta commemorativa, braçalet especial i grades supletòries per viure la festa.

El Girona és l’únic representant català de primera divisió, ja que el Barça no s’hi unirà fins més endavant per participar en la pròxima edició de la supercopa, i li ha tocat viatjar fins a Huelva per disputar l’eliminatòria contra el San Roque de Lepe a les 12 h. Míchel no pot comptar amb Pablo Torre, que té molèsties als isquiotibials, i dels 19 jugadors citats, només n’ha cridat tres del filial per a un partit que hauria de ser de tràmit per al colíder de la lliga, tot i que aquí els equips no es poden confiar mai.

L’altre equip del país que juga aquest matx a domicili és el Nàstic, de primera federació. Els tarragonins es veuen les cares amb l’Oriola, d’una categoria inferior, a les 18 h a l’estadi municipal Los Arcos. Els grana es volen refer de la mala dinàmica que acumulen aquesta temporada i repetir el bon paper en la copa de cursos anteriors per aixecar la moral.

La resta de clubs de segona FEF tenen cites amb equips de la lliga de plata estatal. L’Europa lluitarà per aconseguir la gesta de superar l’Elx davant la seva afició al Nou Sardenya, del barri de Gràcia, a les 18 h. A la mateixa hora, el Terrassa també buscarà menjar-se el peix gros de l’eliminatòria, que és l’Albacete, i a les 20 h és el torn del Manresa per mirar de vèncer l’Oviedo i poder-se classificar així per al següent sorteig de copa.

Avui
Badalona F.-Cadis 12.00 h
San Roque-Girona 12.00 h
Europa-Elx 18.00 h
Terrassa-Albacete 18.00 h
Oriola-Nàstic 18.00 h
Manresa-Oviedo 20.00 h
Rubí-Athletic 21.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)