2a divisió FEF

El Badalona Futur, campió de la copa Federació

El Badalona Futur és el nou campió de la copa Federació per primera vegada a la seva història, tot i que l’entitat en sí ja va alçar el títol amb l’antic nom de Llagostera en el curs 2020/21. Els de Ferran Costa han tocat la glòria aquesta nit en la final contra el Talavera (1-2) després d’una molt bona primera part (0-2) que els hi ha donat el coixí necessari per, amb molt patiment, acabar guanyant gràcies a les dianes de Jaume Pascual i Peque Polo i les aturades d’Ortega. És el colofó a un grandíssim primer tram de temporada del Badalona Futur, que va caure eliminat de la copa als penals contra el Cadis i que actualment ocupa la quarta posició de 2a divisió FEF a només dos punts del líder.

El partit no podia començar millor pel Badalona Futur, i és que en la primera clara ocasió del partit ha arribat el 0-1. Jaume Pascual ha recuperat l’esfèrica a la frontal de l’àrea rival després d’una jugada embolicada i directament ha provat un xut creuat que, després de tocar en un defensa, ha superat el porter Álex Fernández per obrir la llauna (7’). Just després els de Ferran Costa podrien haver ampliat l’avantatge, i és que Valverde ha estavellat la pilota al pal (8’). Després del gol la igualtat ha regnat sobre el terreny de joc, amb algunes arribades aïllades dels dos equips sense excessiu perill. Abans del descans, però, el Badalona Futur ha tornat a marcar la diferència gràcies a l’efectivitat, i és que una passada interior d’Espínola ha arribat a Peque Polo que, sense gaire angle, ha definit a la perfecció per situar el 0-2 al marcador (44’).

Al descans el Badalona Futur ja es veia acariciant el títol, però el guió ha canviat completament a l’inici de la segona part, i és que a les primeres de canvi Dago ha marcat l’1-2 rematant de cap un córner (47’). Podria haver sigut pitjor pel Badalona Futur, i és que el mateix Dago ha tingut una ocasió claríssima un minut després, però en aquesta ocasió el seu remat de cap no ha trobat porteria. El Talavera s’ho ha cregut i ha fet un pas endavant buscant l’empat, però Ortega ha respost bé a un xut d’Abe per evitar-ho (58’). El Badalona Futur ha resistit com ha pogut, tot i que Jaume Pascual ha tingut una ocasió per tornar a distanciar-se en el marcador (61’). La iniciativa, però, ha estat clarament del Talavera, que ha tingut les millors ocasions. La més clara en el minut 81, quan Ortega s’ha vestit d’heroi per evitar el gol de l’empat en una acció de Pipo que hauria enviat la final a la pròrroga.