Més futbol

La federació anglesa també acusa Rubiales

La presidenta de l’Associació Anglesa de Futbol (FA), Debbie Hewitt, va acusar l’expresident de la federació espanyola Luis Rubiales de conducta “inapropiada” amb les jugadores angleses en la cerimònia de lliurament de trofeus de l’últim mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Segons Hewitt, Rubiales “va acariciar” la cara de Laura Coombs i “aparentment va fer un petó de manera forçada” a Lucy Bronze a la cara.

L’informe de la FIFA

La FIFA justifica la sanció de tres anys a Luis Rubiales pel petó a Jenni Hermoso en un informe en què l’acusa de danyar el món del futbol i la imatge d’Espanya, tal com recull l’agència ACN. La FIFA retreu a Rubiales el petó, el gest de tocar-se els genitals, que agafés per les cames una altra jugadora i un altre petó, aquest a la galta, a Olga Carmona. El text recull, a més, la declaració de la presidenta de l’Associació Anglesa de Futbol.

La sanció de la FIFA, que es pot recórrer, inhabilita Rubiales per a qualsevol relació amb el món del futbol durant tres anys. La sentència ha tingut en compte proves com el vídeo als vestuaris en què Hermoso afirmava que no li havia agradat el petó, una entrevista radiofònica a Rubiales en què es defensava en un primer moment o un vídeo de la RFEF en què l’aleshores encara president afirmava que s’havia de disculpa perquè no hi havia cap altre alternativa.

La FIFA considera que totes aquestes actituds vulneren l’article 13 del seu codi disciplinari, que sanciona qualsevol persona que atempti “contra la dignitat o la integritat d’un país, una persona o un col·lectiu de persones utilitzat paraules o accions despectives, discriminatòries o vexatòries per motius de raça, color de pell, origen ètnic, nacional o social, gènere, discapacitat, orientació sexual, llengua, religió, posicionament polític, poder adquisitiu, lloc de naixement o per qualsevol altre estatus o raó”.

A les conclusions l’organisme internacional opina que l’estat espanyol és un “exemple d’igualtat de gènere” i retreu a Rubiales un gest que “està emboirant definitivament la imatge d’Espanya i la comprensió general de la cultura espanyola”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)