1a femenina

En un tancar i obrir d’ulls

Lliga F. El Barça fulmina l’Eibar en nou minuts amb l’estrena golejadora de Brugts, autora d’un ‘hat-trick’, i d’Ari Arias. La derrota del Madrid, mitja lliga

Barça 5 Eibar 0

BARÇA:Paños; Marta (Bronze, 70’), Martina (Dragoni, 83’), Engen, Corrales (Walsh, 70’); Patri, Aitana (Ari Arias, 83’), Mariona (Vicky López, 70’); Graham Hansen, Brugts i Pina.EIBAR:Amaia Peña; Noko, Jujuba, Carla, Elba; Eider Arana (Kenni, 70’), Espe Pizarro (Altonaga, 70’), Zaïra, Honoka (Nati Cano, 78’), Andrea Sierra (Ane Pérez, 83’); i Ane Campos (Malado, 70’).GOLS:1-0 (57’) Graham Hansen. 2-0 (58’) Brugts. 3-0 (61’) Brugts. 4-0 (66’) Brugts. 5-0 (88’) Ari Arias.ÀRBITRE:Elisabeth Calvo Valentín (comitè madrileny).PÚBLIC:5.150 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.

Potser alguns es fregaven els ulls per veure si realment el marcador del Johan Cruyff en el descans era de 0-0. El Barça, acostumat a marxar a la mitja part amb avantatge –sovint còmode–, no havia trobat la manera de fer mal a l’Eibar malgrat topar amb el travesser o amb la portera visitant. El gol es feia esperar. Però també és cert que, si et despistes, mentre et fregues els ulls aquest equip és capaç de canviar-te un partit. I això va fer el conjunt de Jonatan Giráldez en la represa. Un autèntic huracà va passar per Sant Joan Despí en nou minuts de màxima efectivitat liderats per Graham Hansen i Esmee Brugts.

La noruega va obrir la llauna amb un golàs. Una canonada des de fora l’àrea que va tocar el travesser abans d’entrar. Ella també es va encarregar d’assistir Brugts en el 2-0. Era el primer gol de la neerlandesa amb el Barça, que no en tenia prou i en va fer dos més aprofitant dos caramels de Mariona i de Lucía Corrales. Ari Arias, que tot just jugava el seu segon partit oficial amb el primer equip, va tancar la maneta.

Triomf important després de l’aturada i davant les infinites baixes que envolten l’equip blaugrana. Per rematar-ho, derrota sorprenent del Madrid contra el Sevilla que permet a les de Giráldez situar-se amb un coixí de nou punts respecte al conjunt blanc. Tot un pas de gegant cap al títol de lliga.

Tornar a guanyar

El Llevant les Planes, que va perdre abans de l’aturada, reprèn el fil de la competició visitant el Vila-real (14 h), que tan sols ha sumat vuit punts aquesta temporada. Les de Ferran Cabello sumen 15 unitats actualment.