Territorial

La selecció catalana amateur guanya per la mínima Navarra (1-0)

Copa regions UEFA. El conjunt català guanya l’últim partit d’aquesta fase de grups però perd la tanda de penals (4-5) i resta a l’espera per saber si passen de ronda

La selecció catalana amteur guanya per la mínima el segon partit de la primera fase de la Copa regions de la UEFA. Aquest matí inaugurant la jornada, els catalans s’han enfrontat als navarresos i han aconseguit endur-se la victòria amb un gol de penal de Walid. La victòria dels catalans els col·loca provisionalment primers del grup A i els assegura, com a mínim el segon lloc. A la següent fase, la fase intermèdia, passen tots els primers classificats de grups, i els dos millors segons. Havent guanyat el duel d’avui la CatUEFA té possibilitats de classificar-se, però caldrà esperar tots els resultats de la jornada.

La primera meitat d’aquest matí, ha estat pràcticament calcada a la d’ahir al migdia. Els navarresos tot i que a l’inici han creat alguna ocasió tímida de perill, han estat més per defensar, i ho han fet sense errades i inhabilitant els extrems. Cosa que ha deixat als catalans sense capacitat d’actuació. Avançat el partit, la selecció de Navarra no ha generat perill, però tampoc n’ha deixat generar. Arribada la mitja hora, Robert Vila s’ha vist obligat a fer un primer canvi, no per mirar de canviar el guió del partit, sinó perquè Víctor Granero, el capità, s’ha lesionat. I en el seu lloc ha entrat el jugador de l’Escala Izan González, que ha fet una funció de revulsiu i ha ajudat una mica a que l’equip tanqués la primera part amb una ocasió que els ha fet marxar al vestidor una mica més animats.

El segon temps, el tècnic dels catalans ha decidit fer fins a tres canvis per tal de desencallar el partit. Tot i això, l’inici ha estat força semblant als primers 45 minuts, fins que els navarresos han començat a trobar espais. El conjunt dirigit per Jaime Sánchez ha fet tremolar una mica a Aitor, que avui defensava la porteria catalana. Però en aquesta segona part, els homes de Robert Vila també tenien a dir, i el navarrès Hodei Buldáin també ha hagut de treballar sota pals. L’escenari ha canviat, tot i que no excessivament, i el partit s’ha trencat un pèl, corrent més d’un camp a l’altre i generant més perill ambdós equips. Al 84’ sí que ha canviat el guió. Walid, que ha estat un dels canvis a la mitja part, ha provocat un penal que el mateix jugador del Badalona ha convertit en gol. La diana no ha sentat gens bé als navarresos, i arran d’una falta que ha fet el jugador del Prat Tomàs Peñalba, han iniciat una picabaralla que per sort, no ha acabat en res, només en un reguitzell de grogues repartides pel col·legiat. A partir d’aquí els catalans han comptat els minuts pels finals, fins una última ocasió a pilota aturada pels navarresos, que per sort dels de Robert Vila, han sabut treure i estalviar-se problemes. Amb la victòria els catalans, no s’asseguren la classificació a la propera fase, però gairebé.

Com a tots els partits d’aquesta fase de grups, s’ha acabat amb una tanda de penals que s’ha conclòs per 4-5 a favor de Navarra.