Més futbol

Mor Antonio Juliano, l’artífex del fitxatge de Maradona pel Nàpols

Com a futbolista va jugar la històrica final del 1970 contra el Brasil i va ser campió de l’Eurocopa del 1968

Antonio Juliano, conegut com a “Totonno”, dirigent clau en el fitxatge de Maradona pel Nàpols, va morir ahir als 80 anys. El 1984 l’exfutbolista era el director esportiu del club italià quan aquest va completar l’operació per portar l’astre argentí a la Campània després de dues temporades d’alts i baixos a les files del Barça.

Juliano, que jugava en la posició de migcampista, també va ser un extraordinari futbolista. Durant la seva trajectòria va guanyar dues copes d’Itàlia amb el Nàpols, l’equip de la seva vida (1962 i 1976) i una copa Alpina (1966) . També va triomfar amb els “azzurri”, la selecció del seu país. Va guanyar l’Eurocopa del 1968 i va jugar els últims setze minuts de la llegendària final del 1970 contra el Brasil de Pelé. També va ser convocat per als mundials d’Anglaterra del 1966 i d’Alemanya del 1974.

Des dels 17 anys va jugar sempre amb el Nàpols i només en la seva última temporada com a professional va canviar de color per defensar el Bolonya. Corrado Ferlaino, l’històric president del Nàpols dels vuitanta, el va incorporar com a secretari esportiu dins la seva junta directiva. Plegats van tancar un fitxatge que canviaria la història del club per sempre més.

El club va emetre ahir mateix un comunicat acomiadant-se del seu històric jugador i directiu: “És un dels pitjors dies de la història del Nàpols i la seva afició. Ciao ‘Totonno.” Juliano és el tercer jugador de la història amb més partits jugats (505 i 38 gols). També va esdevenir el capità més jove de l’equip amb només 23 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)