Més futbol

Podem, ERC, Bildu i BNG demanen investigar al Congrés la federació espanyola

Els grups de Podem, ERC, Bildu i el BNG han registrat al Congrés la sol·licitud de creació d’una comissió de recerca sobre presumptes irregularitats vinculades a la federació espanyola de futbol (RFEF). Tal com recull l’agència EFE, el document consideri “peremptori que s’aclareixin les presumptes irregularitats i eventualment els seus responsables, que llasten la imatge de la RFEF”, “una associació privada, declarada d’utilitat pública que rep fons de l’erari” i que està sotmesa a la legislació vigent aplicable a els agents col·laboradors de lAdministració Pública.

En la seva exposició de motius, al·ludeix als “escàndols” relacionats amb la RFEF i, en especial, amb el seu expresident, Luis Rubiales. També repassa una sèrie d’esdeveniments, com la “renúncia de les 15” internacionals el 2022 o “l’esperpèntic discurs” que Rubiales va oferir a l’assemblea posterior. També assenyala que, a conseqüència de les reclamacions de les jugadores després d’aconseguir el títol, es va produir el cessament de l’anterior secretari general, Andreu Camps, fet que “va destapar les elevadíssimes remuneracions dels membres de l’alta direcció, que entre el 2018 i el 2021 van passar de 1,8 milions a 7”.

L’escrit destaca que Andreu Camps percebia una retribució bruta anual de 240.000 euros, que el salari de Rubiales se situava en 675.761 euros, juntament amb una ajuda per a vivenda de 36.000 euros anuals, i que rep prop de 14 milions cada any del Consell Superior de Esports com a subvencions.

També fa referència als dubtes sobre presumptes delictes de corrupció en els negocis i administració deslleial sota la presidència de Rubiales i cita en concret el cas del contracte amb Aràbia Saudita per a la disputa en aquest país de la Supercopa d’Espanya, que garanteix la RFEF ingressos de 40 milions d’euros lliures d’impostos per temporada.

La comissió investigarà “les eventuals conductes personals que poden ser constitutives de delicte de gènere al si de la RFEF i la seva estructura”, el compliment del protocol de l’organisme per a la prevenció, detecció i actuació davant l’assetjament i abús sexual i la composició i funcionament dels òrgans a càrrec de depurar responsabilitats en cas que es cometin possibles agressions sexuals. També el compliment del pla d’igualtat entre homes i dones a la RFEF; la composició, el funcionament i les condicions retributives de tots els seus departaments amb perspectiva de gènere; el presumpte cobrament de comissions irregulars per part dels seus directius i les eventuals responsabilitats personals a la presumpta administració deslleial.

La comissió marca un termini inicial de sis mesos per fer la seva feina, abans d’elevar al ple per debatre i aprovar el dictamen amb les seves conclusions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)