Més futbol

Mor Mário Jorge Lobo Zagallo

L’exfutbolista i extècnic brasiler Mário Jorge Lobo Zagallo, tetracampió del món amb la Canarinha com a jugador, entrenador i coordinador de la selecció, ha mort als 92 anys.

“Amb gran tristesa vam anunciar la mort del nostre etern tetracampió del món Mario Jorge Lobo Zagallo”, han assenyalat les xarxes socials de l’exjugador en una nota, que no va informar les causes de la mort. L’any passat el seu estat de salut es va veure deteriorat per una infecció urinària que el va obligar a estar hospitalitzat prop de tres setmanes. El 2022 també va estar ingressat per una infecció respiratòria.

Zagallo és ídol de generacions, una eminència mundial i un dels entrenadors i jugadors més importants de la història del futbol brasiler. És l’únic a tenir quatre títols mundials al seu palmarès: dos com a jugador (Suècia 1958 i Xile 1962), un altre com a tècnic (Mèxic 1970) i l’últim com a coordinador de la Canarinha (Estats Units 1994).

Nascut el 9 d’agost de 1931 a l’estat d’Alagoas, va actuar com a davanter en la seva etapa com a jugador, en què va defensar Flamengo i Botafogo, dos dels grans clubs del Brasil.

“Un pare devot, un avi amorós, un sogre afectuós, un amic fidel, un professional victoriós i un gran ésser humà. Ídol gegant. Un patriota que ens deixa un llegat de grans conquestes”, va recollir l’obituari.

Amb la selecció del Brasil va aconseguir els títols als mundials de Suècia 1958 i Xile 1962 al costat d’Edson Arantes do Nascimento Pelé, que va morir als 82 anys el 29 de desembre de 2022 víctima d’un càncer de còlon.

Com a entrenador va conquistar el de Mèxic 1970, amb Pelé encara en camp, i com a coordinador tècnic el dels Estats Units 1994, sent l’únic que ha conquerit quatre títols mundials en la història del futbol. Així mateix, només ell va arribar a cinc finals d’un Mundial en les set participacions.

Tot just va perdre contra els amfitrions a la final del Mundial de França del 1998, any en què va exercir com a entrenador d’un equip amb figures com Ronaldo, Bebeto, Rivaldo, Dunga, Roberto Carlos, Cafú i Taffarel, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)