1a divisió

El Real Madrid espera rival

Supercopa. Semifinal. El conjunt blanc es classifica per a la final després d’imposar-se a l’Atlético en un partit boig, farcit de gols –n’hi va haver vuit– i que es decideix en la pròrroga

Real Madrid 5 Atlético 3

REAL MADRID:Kepa; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy (Camavinga, 82’); Valverde (Arda Güller, 112’), Tchouameni (Brahim Díaz, 82’), Modric (Kroos, 67’); Bellingham; Rodrygo (Ceballos, 106’) i Vinícius (Joselu, 106’).ATLÉTICO:Oblak; Llorente (Azpilicueta, 106’), Savic, Giménez, Mario Hermoso, Samu Lino (Riquelme, 67’); De Paul (Witsel, 90’), Koke (Galán, 104’), Saúl (Nahuel Molina, 67’); Morata (Correa, 91’) i Griezmann.GOLS:0-1 (7’) Hermoso. 1-1 (20’) Rüdiger. 2-1 (30’) Mendy. 2-2 (37’) Griezmann. 2-3 (78’) Rüdiger (p.p). 3-3 (85’) Carvajal. 4-3 (116’) Savic (p.p). 5-3 (122’) Brahim Díaz.ÀRBITRE:Alberola Rojas (col·legi castellanomanxec).T.G.:a Brahim Díaz, del Real Madrid.T.V.:cap.PÚBLIC:25.000 espectadors a l’Al-Awwal Park de Riad (Aràbia Saudita).

El Real Madrid ja espera rival per a la final de la supercopa de diumenge, que sortirà del Barça-Osasuna d’avui (20 h). El conjunt entrenat per Carlo Ancelotti va sortir ahir guanyador de la primera semifinal, que va disputar contra l’Atlético, al qual es va imposar (5-3) en un enfrontament que es va decidir en la pròrroga, després d’acabar els 90 minuts en empat a 3. La realitat és que a l’estadi Al-Awwal Park de Riad hi va tenir lloc una bogeria absoluta de partit, amb moments per a tots dos equips i farcit de dianes, vuit en total.

El pot dels gols es va destapar aviat i va treure condiment sense parar en la primera part. Els de Diego Simeone, amb un gol de Mario Hermoso (7’) a la sortida d’un córner centrat per Griezmann, es van avançar, i de seguida Rüdiger (20’), també a la sortida d’un córner botat per Modric, va fer l’igualada pels blancs. A continuació, Mendy (30’) va emergir rematant una centrada de Carvajal per posar al davant els madridistes i, de nou, resposta rival via Griezmann (37’). El francès es va treure del barret un golàs després de fer asseure Modric i Rüdiger amb un retall i de finalitzar amb un xut des de fora de l’àrea amb la dreta, la seva cama no hàbil. Aquest primer acte va ser molt divertit, ja que tots dos equips van generar molt volum ofensiu. En van tenir molta culpa les prestacions defensives de cadascun d’ells, ja que quan un conjunt la tenia, l’altre era incapaç de robar i les possessions acostumaven a acabar amb jugada d’atac de perill. En una d’aquestes, Oblak va deixar una aturada per al record, traient amb els peus a Rodrygo, quan ja estava vençut, un xut a boca de canó.

Menys incisius van estar els equips en el segon temps, en què, segurament, les cames van començar a pesar. Ho van arreglar els canvis, sobretot pel Real Madrid, que quan va entrar Kroos li va canviar de cara. El migcampista alemany, a més de ser capital per als seus, ja que va aconseguir que li durés la pilota i hi va endreçar els seus companys al voltant, també va ser protagonista fora del terreny de joc. L’afició present a l’Al-Awwal Park, tot i ser la majoria madridista, el va xiular cada vegada que va tocar la pilota. El motiu és que Kroos ha criticat en més d’una ocasió l’Aràbia Saudita. “Anar-se’n a jugar a l’Aràbia Saudita és una decisió pels diners i contra el futbol”, va dir una vegada. “La falta de drets humans és el que m’impediria anar-me-n’hi”, hi va afegir. Al migcentre no li van importar les escridassades, pel que es va veure. Tot i això, quan per primer cop en el duel un dels dos era superior, el Real Madrid, l’Atlético es va trobar amb un gol afortunat. Rüdiger (78’), després d’una greu errada de Kepa en la sortida d’una centrada per dalt, va marcar en pròpia porteria i va donar avantatge als colchoneros. Però no van aguantar massa, el camp feia baixada des de feia estona sobre la porteria roig-i-blanca i Carvajal (84’), finalitzant una quàdruple ocasió, va enviar el matx a la pròrroga.

I en els minuts finals del temps extra, quan tot encaminava l’enfrontament als penals, el Madrid, a qui els canvis van donar més, va resoldre. Primer amb un gol en pròpia porteria de Savic (116’) intentant refusar un cop de cap de Joselu, i, finalment, amb l’Atlético ja a la desesperada, amb Oblak pujant a rematar les pilotes aturades a favor, Brahim (122’) a porteria buida va sentenciar.

KROOS, ESCRIDASSAT

Hem fet un partidàs. Hem estat a prop, però tenim coses a millorar i n’hem d’aprendre
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Els entrenadors no disfrutem aquests partits. Hem guanyat perquè hem tingut més energia al fina
Carlo Ancelotti
TÈCNIC DEL REAL MADRID
L’alemany, que ha criticat l’Aràbia Saudita en diverses ocasions, xiulat cada cop que toca la pilota