Copa

La venjança se serveix en fred

Copa. L’Atlético elimina el Madrid en la pròrroga dels vuitens de final una setmana després de caure en la supercopa

Atlético 4 Madrid 2

ATLÉTICO:Oblak, Witsel, Giménez, Hermoso, Llorente, De Paul, Koke, Saúl, Lino, Griezmann i Morata.MADRID:Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Camavinga, Valverde, Modric, Bellingham, Vinícius i Rodrygo.GOLS:1-0 (39’) Lino. 1-1 (45+1’) Oblak, en pròpia porteria. 2-1 (57’) Morata. 2-2 (82’) Joselu.3-2 (100’) Griezmann. 4-2 (119’) Riquelme.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:als locals Morata, Hermoso, De Paul, Koke, Griezmann, Witsel i al tècnic Simeone; i als visitants Vinícius, Camavinga, Brahim, Tchouaméni, Bellingha i Carvajal.

Quatre dies després de guanyar la supercopa el Madrid va dir adeu a les opcions de guanyar el triplet. I és que l’Atlético volia la venjança de la derrota en la supercopa i la va tenir, en un partit pràcticament calcat. Els de Simeone es van avançar dues vegades en el marcador durant els noranta minuts, però el Madrid va respondre als cops empatant una vegada més en el tram final. Aquesta vegada, però, en la pròrroga qui va ser més llest va ser l’Atlético, empès per un Metropolitano ple de gom a gom, i els gols de Griezmann, un golàs, i Riquelme van decidir l’eliminatòria abans de la tanda de penals (4-2).

Des del minut u es van veure les ganes que tenia l’Atlético de guanyar. Tot i això, les millors ocasions les van tenir els blancs. De fet, la història hauria pogut ser molt diferent si en el minut 11 el travesser no hagués evitat el gol de Bellingham o Oblak no hagués fet una gran doble aturada a Vinícius i Rodrygo en el 20’. I és que l’Atlético no va perdonar en la primera gran ocasió que va tenir. Rüdiger només va poder pentinar una centrada de De Paul i Lino, al segon pal, va empènyer l’esfèrica al fons de la porteria per marcar l’1-0 (39’). La resposta del Madrid, això sí, va ser immediata, i és que en el temps afegit de la primera part una mala sortida amb els punys d’Oblak va acabar amb l’1-1 en pròpia.

En la segona part es va repetir el guió. El Madrid va començar atacant més, però qui va fer el 2-1 va ser Morata, que va aprofitar un error de Lunin per marcar a plaer (57’). La cosa anava de regals dels porters. A partir de llavors l’Atlético va fer un pas enrere buscant el contraatac i el Madrid va tenir més protagonisme, topant una altra vegada amb el travesser en un xut de Rodrygo. En el 81’ Morata va tenir una ocasió claríssima per sentenciar el partit i en l’acció següent va arribar el 2-2 amb un remat de cap a plaer de Joselu després d’una bona acció de Bellingham (82’).

En la pròrroga l’Atlético va saber jugar les seves cartes a la perfecció. Griezmann inadvertit durant bona part del partit, es va inventar una jugada meravellosa després d’una pèrdua de Vinícius i amb una definició amb poc angle va fer el 3-2 (100’). El Madrid va buscar l’empat, i el va acariciar amb un gol de Brahim anul·lat per un fora de joc previ, però quan anava a la desesperada Riquelme va fer el 4-2 definitiu (119’).