2a divisió FEF

El poble contra la vila

2ª divisió FEF. Sant Andreu i Europa protagonitzen un derbi que simbolitza la festa del futbol popular a Catalunya en un Narcís Sala ple a vessar amb més de 6.500 entrades venudes

El poble contra la vila. Així és com es coneix el derbi que protagonitzen avui al Narcís Sala (18h) la UE Sant Andreu i el CE Europa, un partit que enfronta dos conjunts amb una forta rivalitat històrica que s’ha accentuat arran dels últims enfrontaments. El curs passat, tots dos van pujar de categoria, i en la present temporada estan lluitant per repetir la gesta, aquest cop al grup 3 de segona FEF.

El feu andreuenc presentarà un aspecte immillorable, i és que les 6.531 entrades van quedar exhaurides cinc dies abans del partit. La zona visitant s’emplenarà del tot d’aficionats europeistes. De fet, les 600 entrades que el Sant Andreu va oferir a l’Europa pel derbi es van esgotar a les taquilles del Nou Sardenya en només una hora. Tota una declaració d’intencions per part de dues aficions amb una massa social cada cop més consolidada i en auge, malgrat conviure a la capital catalana amb el Barça i l’Espanyol.

Els quadribarrats, amb 32 punts i en cinquena posició, ocupen l’última plaça que dona accés a la promoció d’ascens. D’altra banda, els escapulats, empatats a 36 punts amb el Lleida Esportiu i l’Hércules, lideren la categoria gràcies a la seva millor diferència de gols.

El balanç dels dos precedents del curs anterior i el de la primera volta de l’actual és favorable a l’equip gracienc, que es va imposar amb contundència al Nou Sardenya, amb un resultat idèntic (3-0), tant en el partit de la temporada 2022/2023 com en el que es va disputar el passat 17 de setembre a la Vila de Gràcia, ja a segona FEF.

El duel del curs anterior al Narcís Sala va ser transcendental. Mancaven quatre jornades pel final de la lliga regular i l’Europa era el líder, dos punts per sobre el Sant Andreu, que en cas de vèncer, superava als graciencs a la taula i passava a dependre d’ell mateix per pujar directe, ja que segon classificat disputa el play-off. Els locals guanyaven per la mínima, però Ricki Vidal va aparèixer al 89’ per establir l’empat definitiu (1-1) en un dels gols més sonats dels últims anys al futbol català. Finalment, l’Europa acabaria aconseguint el campionat de tercera FEF, mentre que els andreuencs assolirien l’ascens mitjançant la promoció. Ara, els dos clubs tenen aspiracions reals de competir a primera FEF en un futur.

Per part dels locals, Juanan, Benítez i Forgas queden descartats per lesió. D’altra banda, Pastells i Àlex Pla són baixa per als visitants, mentre que Eslava i Noel tornen a la convocatòria. La nova incorporació sota pals, Pau Torres, també està disponible pel partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)