2a divisió FEF

Pluja de gols en la festa del futbol popular a Catalunya (2-3)

Javi Eslava dona un triomf agònic a l’Europa en el temps afegit en un derbi vibrant davant el Sant Andreu que aplega més de 6.500 espectadors al Narcís Sala en un partit de quarta categoria estatal

L’Europa s’ha imposat davant el Sant Andreu amb un gol de Javi Eslava al temps afegit que ha desfet l’empat establert anteriorment gràcies al doblet d’Alexis per part dels locals i al de Servetti per als visitants.

6.531 persones s’han aplegat per veure el derbi barceloní en un Narcís Sala amb ambient festiu que ha presentat un aspecte de gala, impropi d’un partit de quarta categoria estatal, un clar indicador de tot el que mou la massa social de tots dos clubs.

Pau Torres, flamant nou porter escapulat, s’estrenava en un partit de molta exigència i només ha necessitat vuit minuts per a mostrar la seva vàlua, aturant un xut ajustat de Pochito amb la cama esquerra.

El partit ha patit un canvi de rumb al quart d’hora, quan l’àrbitre ha assenyalat penal en veure unes mans d’Aliaga dins l’àrea. Alexis no ha fallat des dels onze metres i ha avançat els quadribarrats, posant el feu andreuenc cap per avall (1-0, 16’).

Pochito, molt incisiu, ha estat un autèntic corcó per banda dreta, i Paredes ha finalitzat per sobre del travesser una jugada iniciada prèviament per l’extrem (28’). Poc després, Cano ha bloquejat providencialment dins l’àrea una rematada de Casti a la mitja volta (33’). Eren minuts de domini local i els visitants treien aigua com podien.

La resiliència europeista ha tingut premi abans del descans, quan Servetti ha aprofitat una passada en profunditat per definir d’allò més bé amb un xut que ha entrat per l’escaire del pal llarg (1-1, 39’).

A la represa, Pochito ha obligat Pau Torres a lluir-se novament amb un potent xut que el porter del conjunt gracienc ha enviat a córner amb una bona estirada (53’). I tot seguit, l’Europa ha capgirat el marcador. Adri Gené ha executat un servei de cantonada que Servetti ha enviat al fons de la xarxa des del segon pal de manera tan poc ortodoxa com efectiva per donar l’avantatge als escapulats (1-2, 55’).

L’alegria visitant ha durat més aviat poc, ja que el Sant Andreu no ha tardat a reaccionar i ha igualat el duel amb una diana d’Alexis, que ha anotat el seu doblet amb un xut col·locat des de la frontal (2-2, 63’).

A partir d’aquí, ha estat un setge de l’Europa, que ha topat amb Jaime diverses vegades, especialment en una acció en què el porter local ha posat una bona mà per aturar una volea d’Eslava (68’).

L’Europa no ho ha deixat d’intentar fins al final i ha acabat traient petroli d’una centrada de Mario des de la banda esquerra que Eslava, que ja havia avisat minuts abans, ha rematat entre els tres pals. Aquest cop, la rematada ha agafat a contrapeu Jaime, que no ha pogut evitar la diana i la secció visitant del Narcís Sala ha embogit per complet (2-3, 91’).

El resultat deixa el club de la Vila de Gràcia amb 39 punts, líder del grup 3 de segona FEF, mentre que els andreuencs, amb 32, mantenen la cinquena plaça i continuen en zona de promoció d’ascens malgrat la dolorosa desfeta a última hora.