1a divisió

FONSI LOAIZA

PERIODISTA I AUTOR DE ‘MACHISMO, MAFIA Y CORRUPCIÓN EN EL FÚTBOL ESPAÑOL’

“Estem pagant entre tots que el Madrid adulteri la lliga”

Fonsi Loaiza carrega fort contra la pressió que exerceix Florentino Pérez a través del seu canal de televisió finançat per l’Estat

Un motiu més, diu, perquè tot aquell qui no és del Real Madrid ha d’animar el Girona

Creure un resultat de futbol veient com actua el VAR és com creure en els miracles de la Virgen del Rocío”
Tots hem d’animar el Girona, perquè tot l’establishment mediàtic i empresarial hi està en contra”

s’autodefineix “picapedrer de la informació” i “influenciador als mitjans socials” (només a X té 232,6m seguidors) i és autor de llibres com Florentino Pérez, el Poder del Palco. Esdevenir un ariet contra les injustícies i enfrontar-se a gent totpoderosa com Florentino Pérez li ha comportat patir amenaces de mort i denúncies de tota mena de “titelles del sistema”, com els anomena, però aquest gadità doctorat en mitjans de comunicació a la Universitat Autònoma (UAB) no es conté, tot el contrari. Només començar el seu últim llibre, Machismo, Mafia y Corrupción en el Fútbol Español, publicat per Akal, va de cara a barraca: que si nepotisme, misogínia, espionatge, prebendes, tràfic d’influències a les llotges..., i masclisme.

Sobre aquest últim aspecte, el masclisme en el futbol, el cas Rubiales ha estat el detonant perquè se’n parli obertament?
Sí, tot i que el rubialisme, malauradament continua present a la federació espanyola, però sí és veritat que les jugadores de la selecció van mostrar el camí. Sobretot, perquè van fer tot el contrari del que dicta el capitalisme: descartar l’individualisme i exercir la lluita col·lectiva per a fer caure Rubiales. Tot això, malgrat la nefasta participació de la premsa espanyola –i espanyolista–, amb el diari Marca al capdavant, acusant de xantatgistes les jugadores que estaven en contra d’ell i de l’entrenador Jorge Vilda. Un diari, recordem-ho, que va néixer com a propaganda bèl·lica del feixisme.

Al pròleg, a Rubiales se’l compara amb Al Capone, en el sentit que si el gàngster va anar a presó per evasió fiscal, ell ha caigut per un ‘pico’.

Això ho escriu l’editor, Pascual Serrano, però per mi un pico és una qüestió ja prou greu. No pel fet en si que hi hagi una agressió sexual, sinó també per tot allò que va transcendir després: la pressió sobre la jugadora Jennifer Hermoso per part d’una Federació còmplice.
Prefereix més, un ‘Villarejo’ del futbol, com així l’anomena.
Exacte, tal qual. És la millor definició, d’un home que gravava converses i s’ha fet molt fort des de les cloaques sense ser un gran jugador, ni molt menys, sinó gràcies a les seves vinculacions amb el partit socialista –el seu pare era dirigent i se’l va vincular amb el cas dels ERE d’Andalusia i amb connexions amb Florentino Pérez–. La seva gran pena és que no estarà a l’organització d’aquest mundial que prepara Espanya i que serà un altre gran pelotazo para altres capos de l’esport.
Seria Rubiales i Villar un exemple d’aquesta nostra expressió catalana que és: canviar ‘pets per merda’?
Tal qual, Rubiales fa, i mira que era difícil, bo a Villar! I el pitjor és que ells només son tan sols la punta de l’iceberg; sota seu hi ha un mon del futbol del tot corromput, que fa servir aquest esport com a opi del poble i, quasi bé, com un pa i circ.

‘Sort’ que ens queda Tebas...

Un altre! Seria impensable en un país democràtic que algú com Tebas, que va ser dirigent d’un partit feixista com Fuerza Nueva, sigui el líder del futbol a Espanya. Aquest era el que durant la transició demanava que es penalitzés als que lluitaven per la democràcia! És president d’una fundació anti-abortista, mai ha renegat de la seva ideologia reaccionària i la utilitza: l’únic partit que s’ha suspès a l’Estat és per anomenar nazi al nazi de Roman Zozulya! Ah, i perseguint la idiosincràsia del F.C. Barcelona per ser catalanista!
Així s’entén que la ultradreta estigui emparada per la Liga.
Sí, els fatxes campen com volen. Mira, aquest cap de setmana passat, en el derbi madrileny, va ser detingut un dirigent de la Grada Fans del Real Madrid, Carlos Clara, un ex Ultrasur que és el líder d’El Valle no se toca. És a dir, un franquista que està a la grada d’on suposdament Florentino Pérez va fer fora als Ultrasur. Com José Luís Ochaíta, gentussa que continua activa a les grades de fútbol.
Per masclisme d’actualitat, també tenim el cas Alves.
Sí, no només ell, hi ha tants d’altres jugadors, com Robinho, bolsonaristes els dos, que està condemnat a Itàlia i no li ha passat res. I tornem-hi, amb la premsa com a còmplice, en el cas Alves, abanderada per Anna Rosa o la Cope oferint reportatges en contra de la víctima. Per no dir altres casos que s’han tapat, com en el seu dia el de Cristiano Ronaldo o el de Benzema, perdonats per Florentino.
Parla de màfia al llibre, i de Florentino, Roig i Gil com els tres de dalt del pòdium.
Sí, però no hi ha ningú a l’altura de la màfia organitzada al voltant del futbol que Florentino Pérez. Ningú atresora tant de poder al futbol espanyol com ell que, a més, ha aconseguit internacionalitzar la seva empresa. Als Estats Units la seva constructora és la numero 1 d’obra pública. Aquí tots els ministres acaben a la llotja del Bernabeu. Fins i tot Laporta va muntat al sidecar de Florentino amb el negoci de la Súperliga. O el mateix Sandro Rossell, sent president del Barça, li va fer una reverència.
Per això se l’anomena el ‘Tauró Blanc’
Així és com l’anomenen entre ells els capos que no arriben al seu nivell d’influència estatal. Pensa que no té rival a l’àmbit de la construcció i totes les privatitzacions a la sanitat se les endú ell a través de l’empresa Clece. Té un poder acollonant. A més del poder judicial, mediàtic, polític. Tota empresa de l’establishment mediàtic està comprada. Fins i tot mitjans de l’esquerra espanyola, com poden ser elplural.com i diario.es estan comprats a través de publireportatges. Florentino Pérez és conscient que no només pot estar recolzat per la premsa de dretes, sinó també de la d’esquerres. Per això La Sexta és clau o TVE, amb periodistes com Ana Pastor i la seva parella Ferreras al capdavant tapant casos. I políticament amb la complicitat d’Isabel Díaz Ayuso és una titella. Tots els casos de les morts en centres de vellesa de Madrid que son de Florentino durant la pandèmia no ha sortit mai en aquests canals, ni molt menys de la boca de Ferreras, que blanqueja al seu padrí. Aquest, que mentre acusava de terroristes a molts independentistes catalans sortia implicat amb Florentino als àudios de Villarejo.
Insinua també que el VAR és la legalització d’un adulterament de la Liga.
Per suposat, el que se li està permetent al Real Madrid no s’escau a una competició seriosa. Com pot ser que faci servir una televisió seva per pressionar als àrbitres? Real Madrid TV, que està operada per Telefónica, que és la seva màxima accionista i forma part de l’Estat; és a dir, ens estem gastant diners tots plegats perquè el Real Madrid pressioni als àrbitres i perquè afavoreixi al seu club. Com hem vist tots, de forma alarmant l’altre dia, que va acabar guanyant al cuer de la lliga, l’Almeria. Un atracament a tota regla. També, no oblidem, que rere aquest canal hi ha Superesport, la productora de J.J. Santos i Manu Carreño (que treballa per La Ser i Cuatro) i entre uns i altres, ningú no ho criticarà.
Laporta parla de cinisme de Florentino en el cas Negreira.
Partint que és lamentable que Negreira sigui un home corrupte i un morós d’Hisenda, sí que es veritat que com és que diversos periodistes de la dreta tenen informació abans que els propis afectats en el cas? Bé, de fet El Mundo ja va publicar els comptes falsos de Xavier Trias i tenien informació directa del jutjat...
Adverteix que Aràbia Saudita i els seus petrodòlars faran de La Liga una sucursal per blanquejar diners i la seva moral.
Aràbia Saudita s’ha donat compte, com Qatar amb la samarreta del FC Barcelona, que comprant tot el mon –per exemple, futbolistes com Benzema i Ronaldo, un golfista com Jon Rahm o un tennista com Rafa Nadal– blanqueja la seva imatge. I alhora Laporta, que rajava de Qatar durant les eleccions, ara al contrari i va privatitzant el club. I què dir de Piqué i la seva hipocresia; algú que defensava el dret a decidir de Catalunya, va assenyalar la llotja del Bernabeu i acusar Tebas, va i l’enganxen en uns àudios parlant amb Rubiales i de les seves connexions amb el lladre i putero Juan Carlos I. A les llotges, la burgesia, sigui catalana o espanyola, tot es perdona pels negocis.
Tornem-hi, ‘sort’, doncs, que ens queda el ‘trotskista’ de Jaume Roures...
Un altre, com explico al llibre, que ha sabut moure’s en el mon i el negoci de l’esport. Crida l’atenció com sent tan enemics ideològicament –Tebas, feixista, i Roures, comunista declarat–. pel negoci es donin la mà.
Entre el que escriu i el que ens explica donen ganes de no continuar veient futbol!
Certament. El Mundial de Quatar no el vaig veure, com va fer Eric Cantona, per consciència moral. I avui dia creure un resultat de futbol, tal com actua el VAR, és com creure amb els miracles de la Virgen del Rocío.
Tot i així, per molt que es digui, com vostè fa i denuncia constantment, sembla que als aficionats d’aquest esport no els importa tant...
Aquesta és la benedicció que tenen els dirigents del futbol. Que veuen com si els porten Mbappé res no importa. O com explico aquella anècdota, en què Florentino durant una visita a una obra de l’empresa, els treballadors, a qui tenia explotats, va i l’aturen per reclamar-li que pagués més a Cristiano Ronaldo “perquè es quedi!”. Quina gran paradoxa, reclamar més diners, no per a ells sinó per a un jugador que cobra milers de diners cada minut!
I encara que estigui adulterada la lliga, com veu la irrupció d’un club com el Girona?
Tots els aficionats que no som del Real Madrid ens alegrem que hi hagi un equip, malgrat la vinculació que té amb el grup del Manchester City. Tot l’establishment està en contra del Girona FC... Tots hem d’animar el Girona! Tot el que li està passant al Girona crida l’atenció, com ara l’expulsió de Míchel, un entrenador de consciència obrera que venint de Vallecas el primer que fa és demanar que li facin les preguntes en català. Bé, i que el Girona juga un futbol impressionant!
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)