Champions

Presentat el nou format de la Champions League

La UEFA ha explicat avui amb un comunicat com serà el nou format de la Champions League, que engegarà la propera temporada 2024/25. El canvi més important és que no hi haurà la fase de grups del format actual. L’actual fase de grups de la Lliga de Campions inclou 32 participants dividits en vuit grups de quatre. A partir de la temporada 2024/25, 36 clubs participaran a la fase de la Lliga de Campions, donant l’oportunitat a quatre equips més de competir contra els millors clubs d’Europa. Aquests 36 clubs participaran en una única competició de lliga.

Amb el nou format, els equips jugaran vuit partits d’aquesta lliga. Ja no jugaran tres oponents dues vegades, a casa i fora, sinó que s’enfrontaran a vuit equips diferents, jugant la meitat d’aquests partits a casa i la meitat fora. D’aquesta manera, els equips es deixen d’enfrontar dos vegades un contra l’altre. Tot i que cada equip tindrà els seus rivals, tots estaran en una mateixa classificació de manera que els vuit primers equips avançaran directament als vuitens de final, mentre que els situats entre el 9è i el 24è disputaran una eliminatòria de playoff a doble partit per certificar presència a aquests vuitens. Finalment, del 25è al 36è, quedaran eliminats i tampoc tindran accés a l’Europa League.

Els aparellaments de la fase eliminatòria també vindran en part determinats per la classificació de la fase de lliga, amb un sorteig que també determina i marca el recorregut fins a la final. A partir dels vuitens de final, la competició continuarà seguint el seu format actual de rondes eliminatòries que condueixen a la final. Tots els partits previs a la final es continuaran jugant a mitja setmana, reconeixent la importància del calendari nacional de partits a tot Europa, mentre que la final es continuarà jugant dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)