Champions

Tuchel i la pressió

Champions. Molt discutit, el tècnic del Bayern, que marxarà a final de curs, aspira a aixecar avui l’1-0 encaixat en l’anada de vuitens contra la Lazio. La Real també busca la remuntada contra el PSG

“Espero que no sigui el meu últim partit.” Això va dir Thomas Tuchel ahir, abans d’enfrontar-se avui (21 h) a la Lazio amb el Bayern. I és que l’ambient està enrarit a Múnic, amb el càrrec de l’entrenador més discutit que mai. El tècnic, que com Xavi Hernández al Barça, va anunciar un adeu en diferit i marxarà a final de curs, potser no l’acabarà. Amb l’equip eliminat de la copa, amb la lliga molt difícil perquè és a deu punts del líder, el Bayer Leverkusen, a deu jornades de l’acabament del campionat, l’única opció que té per salvar la campanya és la Champions League, on avui (21 h) el conjunt bavarès i també l’entrenador es juguen el futur. A casa i contra la Lazio, que va guanyar-lo a l’Olímpic de Roma en l’anada (1-0), els muniquesos estan obligats a remuntar si volen ser als quarts de final de la competició. “Pel que fa a mi, no espero que sigui el meu últim partit, però no puc parlar pels altres. Jo em limito a allò acordat. Tothom pot estar segur que no hi ha ningú que tingui més ambició de guanyar el partit que jo”, va dir Tuchel en la prèvia del matx. Hi ha pressió.

D’altra banda, la Real Sociedad també aspira avui (21 h) a remuntar a casa contra el PSG. En aquest cas, s’entreveu una empresa més complicada, ja que el conjunt entrenat per Luis Enrique, un dels candidats, té un avantatge prou ampli (2-0) de l’anada al Parc dels Prínceps.

Real Sociedad - PSG
Tornada: avui (21 h) Anada: 0-2
Bayern-Lazio
Tornada: avui (21 h) Anada: 0-1
Manch. City - Copenhaguen
Tornada: demà (21 h) Anada: 3-1
Real Madrid - Leipzig
Tornada: demà (21 h) Anada: 1-0
Arsenal-Porto
Tornada: 12/3 (21 h) Anada: 0-1
Barça-Nàpols
Tornada: 12/3 (21 h) Anada: 1-1
Atlético-Inter
Tornada: 13/3 (21 h) Anada: 0-1
Dortmund-PSV
Tornada: 13/3 (21 h) Anada: 1-1

Presentada la nova Champions

La temporada 2024/25 la Champions tindrà un altre format. La UEFA ho va explicar ahir: el canvi més important és que no hi haurà la fase de grups del format actual amb 32 participants, sinó una sola lliga de 36. Amb el nou format, els equips jugaran vuit partits d’aquesta lliga i disputaran la meitat d’aquests partits a casa i la meitat fora. Tot i que cada equip tindrà els seus rivals, tots estaran en una mateixa classificació, de manera que els vuit primers avançaran directament als vuitens de final, mentre que del 9è al 24è disputaran un ‘play-off’ per ser als vuitens. Finalment, del 25è al 36è seran eliminats i tampoc tindran accés a l’Europa League. A partir dels vuitens de final, la competició continuarà amb el format actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)