Champions

Amb patiment i favors

Champions League. El Real Madrid accedeix als quarts demanant l’hora contra el Leipzig en un partit en què Olmo hauria pogut forçar la pròrroga i a Vinícius li van perdonar l’expulsió. A Manchester, passeig del City

Real Madrid 1 Leipzig 1

REAL MADRID:Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Tchouaméni, Kroos (Modric, 78’), Camavinga (Rodrygo, 46’), Fede Valverde, Bellingham (Joselu, 85’), Vinícius.LEIPZIG:Gulácsi, Henrichs, Orbán, Lukeba, Raum, Dani Olmo, Haidara (Kampl, 90’), Schlager (Elmas, 85’), Xavi Simons, Sesko (Baumgartner, 85’), Openda (Poulsen, 77’).GOLS:1-0 (65’) Vinícius. 1-1 (68’) Orbán.ÀRBITRE:Davide Massa (italià). T.G.: a Vinícius, Kroos i Tchouaméni, Orbán, Raum, Schlager.

Regal arbitral al Madrid en l’anada a Alemanya amb el gol pispat al Leipzig i impunitat total amb Vinícius ahir al Bernabéu. El Real Madrid estarà un any més en els quarts de final de la Champions, després de sobreviure contra un Leipzig que va merèixer un millor destí. La flor blanca en una pilota de Dani Olmo rebutjada pel travesser en el minut 90, la mala punteria d’Openda i els ulls grossos del col·legiat italià Davide Massa, que amb 0-0 va perdonar l’expulsió a Vinícius per una agressió a Orbán amb el joc aturat, van ser els millors aliats del conjunt blanc.

El Leipzig va tenir el Madrid contra les cordes, i en la primera part Openda va malbaratar dues grans oportunitats en dues transicions. L’acció clau del partit va arribar en el minut 53, quan Vinícius va agredir Orbán al coll i Davide Massa ho va deixar tot amb una simple targeta groga. La permissivitat habitual dels àrbitres amb Vinícius, en la lliga i també en la Champions.

Curiosament els dos protagonistes de l’acció van fer els dos gols. Vinícius va marcar en el minut 65 després d’una recuperació de Kroos i d’una gran transició de Belligham. L’empat el va fer el central Orbán amb una gran rematada de cap tres minuts després. Amb el Madrid demanant l’hora, el català Dani Olmo va enviar una vaselina a la fusta.

La fiscalia demana quasi cinc anys de presó per a Ancelotti

La fiscalia provincial de Madrid sol·licita quatre anys i nou mesos de presó per a Carlo Ancelotti per dos delictes fiscals, per no haver declarat correctament els seus drets d’imatge entre el 2014 i el 2015. Ancelotti hauria defraudat a Hisenda més d’1 milió d’euros en els exercicis fiscals del 2014 (386.361 euros) i el 2015 (675.718 euros). En l’escrit d’acusació, la fiscalia sosté que el tècnic italià, “amb la finalitat d’eludir la tributació pels rendiments dels drets d’imatge esmentats”, va dur a terme un “complex i confús” entremat de societats interposades per canalitzar aquests ingressos.

Bellingham, dos partits de sanció

El comitè de competició ha castigat Bellingham amb dos partits de sanció per la vermella que Gil Manzano li va mostrar a Mestalla per protestar a propòsit de l’acció del 2-3 que no va pujar al marcador. Si apel·lació no diu el contrari, es perdrà els partits contra el Celta i l’Osasuna.