Derbi anivellat a Peralada

3a divisió FEF. L’Escala i el Peralada empaten a un en la tornada del derbi de l’Alt Empordà, amb gols en la segona part de Padilla i Izan González

Peralada 1 L’Escala 1

PERALADA:Jonatan, Gallo, Romero, Alan Baró, Ferran López, Pol Gómez, Pere Espuña. Marc Gelmà (Iker, 76’), Jandro, Daniel (Junior, 68’) i Padilla (Medina, 76’).L’ESCALA:Nacho, Nil Congost, Grifell (Iker García, 46’), Amoedo (Peter, 88’), Aparicio, Calvete, Izan González, Josu (Ibuki, 70’), Rami, Pime (Fortu, 88’)i Xumetra.GOLS:1-0 (48’) Marc Padilla. 1-1 (57’) Izan González.ÀRBITRE:Bureu Méndez.T.G.:Als locals Alan Baró, Pol Gómez. Romero i Iker i als visitans i Iker García.T.V.:Cap.

Com la setmana passada en el duel gironí entre el Girona B i el Peralada, ahir, en el derbi alt-empordanès entre el Peralada i l’Escala, també va quedar repartit. Partit igualat que va acabar com es mereixia: un punt per a cadascun.

La primera part del derbi va estar molt anivellada. Els primers a crear una ocasió van ser els homes d’Aday Benítez, que per tercer partit consecutiu el tècnic els dirigia des de la grada després de ser expulsat a Vilassar de Mar. Xumetra va ser el primer a fer treballar Jonatan sota els pals, amb un xut de falta. El Peralada va trigar més a crear la primera ocasió, amb una centrada de Jandro que no va trobar rematador. Però bona part dels primers 45 minuts es van jugar a mig camp. El gran protagonista va ser el mal estat de la gespa, que dificultava el control de la pilota als dos conjunts. Arribats al minut 35, l’Escala va tenir una ocasió molt clara a pilota aturada. Josu, l’encarregat de xutar la falta davant l’àrea gran dels xampanyers, va enviar la pilota cap a la dreta, des d’on Pime la va recuperar i la va centrar a l’àrea petita. Nil ho va intentar convertir en el primer gol dels anxovencs, però la pilota va sortir per sobre del travesser. El Peralada també en va tenir una abans del descans, amb una rematada de cap que també va marxar amunt. Els últims a dir-hi la seva, però, van tornar a ser els visitants. Aprofitant un rebuig del porter verd-i-blanc, Josu va xutar quan la porteria local era buida, però el xut va resultar massa alt.

Tornant dels vestidors, el partit semblava continuar igual d’anivellat. Però els locals van voler demostrar per què tenien un punt de més i cinc minuts després van marcar el primer. Amb una ràpida transició, Marc Padilla es va quedar sol davant Nacho Ferretti, i guanyant-lo en l’un contra un, va obrir la llauna, o, més ben dit, l’ampolla, per als xampanyers. Però els anxovencs no van trigar a obrir (la seva) llauna. Primer van avisar amb un xut de Xumetra que Jonatan va salvar. Minuts després, celebraven la primera diana firmada per Izán González, que aprofitant un rebuig defensiu l’enviava al fons de la xarxa des de la frontal de l’àrea. Amb l’1-1 el partit va continuar força igualat. Les ocasions es repartien entre els dos equips, però cap amb èxit. I amb un punt per a cadascun, el Peralada i l’Escala van firmar taules en el derbi de l’Alt Empordà d’aquesta segona volta.