Champions

Memphis i Oblak rescaten l’Atlético

Champions. El davanter, amb un gol salvador que força la pròrroga, i el porter, amb dues aturades en la tanda de penals, donen l’accés als quarts de final al conjunt ‘colchonero’, que remunta a l’Inter. El Dortmund es desfà del PSV i també es classifica

Atlético 2 (3) Inter 1 (2)

ATLÉTICO:Oblak; Savic, Witsel, Hermoso; Molina (Barrios, 79’), Llorente (Azpilicueta, 99’), Koke, De Paul (Correa, 71’), Lino (Riquelme, 71’); Morata (Memphis, 79’) i Griezmann (Saúl, 106’).INTER:Sommer; Pavard, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 73’); Dumfries (Darmian, 73’), Barella (Frattesi, 84’), Çalhanoglu, Mkhitaryan (Klassen, 111’), Dimarco (Yann Bisseck, 84’); Lautaro i Thuram (Alexis, 102’).GOLS:0-1 (33’) Di Marco. 1-1 (35’) Griezmann. 2-1 (87’) Memphis.PENALS:0-1 (Çalhanoglu gol). 1-1 (Memphis gol). 1-1 (Alexis falla). 1-1 (Saúl falla). 1-1 (Klassen falla). 2-1 (Riquelme gol). 2-2 (Acerbi gol). 3-2 (Correa gol). 3-2 (Lautaro falla).ÀRBITRE:Szymon Marciniak (polonès) amb Tomasz Kwiatkowski (polonès), al VAR.T.G.:a Mario Hermoso i Koke, de l’Atlético; a Çalhanoglu, Yann Bisseck i Acerbi, de l’Inter.T.V.:cap

Dos homes van centrar els focus en el Metropolitano ahir, al final de l’enfrontament entre l’Atlético i l’Inter, que va finalitzar amb els jugadors colchoneros celebrant sobre la gespa l’accés als quarts de final; Memphis Depay i Jan Oblak. I és que tots dos van ser clau perquè l’equip orientat per Diego Pablo Simeone s’imposés (2-1) als neroazzurri en la tornada dels vuitens, en un partit en què va remuntar el resultat de l’anada (1-0) i que va decidir-se a penals després de 120 minuts de futbol trepidant.

I això que s’entreveia un duel tancat, com ja va passar fa dues setmanes, entre dos conjunt cerebrals, però ni de bon tros. El duel va ser vibrant, amb alternatives, ocasions i moments per a tots dos. L’Atlético va ser qui més a prop d’àrea rival va jugar, encara que l’Inter, a còpia de transicions ràpides, també va fer-se sentir. De fet, el grup que entrena Simone Inzaghi, primer classificat de la Serie A i actual subcampió d’Europa, va colpejar primer via Di Marco (32’). La reacció de l’Atlético, empès per la seva afició, va ser immediata i Griezmann (35’) va fer tornar els seus a l’eliminatòria.

El frenesí va continuar en el segon temps, en què s’hauria pogut decantar la balança per qualsevol dels dos i en què tot va accelerar-se amb l’entrada de Memphis al minut 79. Amb els roig-i-blancs collant, el neerlandès va estavellar una pilota al pal, encara que a l’altra àrea Oblak va fer feina també neutralitzant un parell d’un contra un que haurien estat definitius. L’Atlético va continuar, a la desesperada perquè es quedava fora, fins que Memphis (87’) va igualar l’encreuament i va enviar el duel a una pròrroga que va precedir els penals. I allà, els dos futbolistes de la nit es van lluir: Memphis va anotar la seva pena màxima i Oblak, de pega en els penals, es va rescabalar aturant-ne dos. L’Atlético també estarà entre els 8 millors.