Territorial

Denunciada l’agressió al tècnic de la Jonquera

Territorial. L’entrenador de la Jonquera juvenil es presentarà com a acusació particular després de rebre una brutal agressió a Empuriabrava

Dissabte passat a Empuriabrava es va tornar a viure un capítol de violència en un camp de futbol. El tècnic del juvenil de la Jonquera, Arnau Liesa, va ser brutalment colpejat per tres individus del club local –delegat, jugador i aficionat– i va haver de ser traslladat a l’hospital de Figueres d’urgències. El club fronterer ja ha presentat una denúncia que és en mans dels Mossos. “Em remeto al que posa en l’acta arbitral i és molt clar; jo no vaig fer res en cap moment, ni per provocar ni per defensar-me. Em van apallissar”, explica Liesa a L’Esportiu. I quines en van ser les raons?, es deu preguntar molta gent. Així ho narra el tècnic de la Jonquera: “Les raons hi haurien estat en qualsevol altre lloc. No és per cap motiu esportiu, és un tema de visió del món. Haurien d’explicar-ho ells”, hi afegia.

Des del club jonquerenc, ja s’ha presentat una denúncia: “Els Mossos ens van comentar que mirarien de fer la feina ràpid. Les lesions que tinc són greus, ho saben ells i els metges. Estic bastant adolorit, sobretot del cap, on vaig rebre molts impactes.” Lieso també va voler anunciar que no s’aturarà aquí amb la denúncia: “Esperem que el fiscal faci la seva feina i, a més, jo em presentaré com a acusació particular.” A banda d’exercir d’entrenador, Arnau Liesa també és professor, així exposava el problema de la violència a la societat: “No és un tema de futbol de base només. Ens estem centrant en el marc i no veiem el quadre. El problema el té la societat. Per exemple, a les aules s’està perdent el respecte i la disciplina. L’Estat, ara mateix, no és capaç de garantir l’educació i la seguretat en una societat que cada vegada té uns valors diferents, molts introduïts per altres cultures i països i que no es regeixen per les mateixes normes d’aquí; no és una cosa dolenta, és una realitat. Tanmateix, no s’estan fent bé les coses aquí en educació en temes de disciplina, valors i respecte”, va dir.

Després dels fets, el tècnic ha rebut molts missatges i trucades d’afecte: “S’han posat en contacte amb mi des de la Federació Catalana de Futbol; el vicepresident esportiu, Jordi Bonet, i el directiu Carles Mallart. S’han portat molt bé i seran contundents amb aquests fets. Tant el comitè d’entrenadors com el d’àrbitre també s’han posat en contacte.” D’altra banda, Arnau Liesa va exposar un dels problemes que té la federació a l’hora de sancionar agressions: “Apliquen sancions baixes, com el cas del Maià de Montcal, perquè són les sancions màximes que es poden aplicar amb la llei catalana de l’esport de la Generalitat. Esperem que canviïn.”

LES REACCIONS

No és només un tema de futbol. Ens centrem en el marc i no veiem el quadre. La societat té un problema en seguretat i educació
Ja hi ha denúncia, esperem que el fiscal faci la seva feina. A més, jo també em presentaré com a acusació particular
Arnau Liesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)