1a divisió

Rubiales, en el punt de mira

RFEF. La fiscalia ordena la detenció de l’expresident de la federació perquè testifiqui sobre unes suposades irregularitats en els darrers cinc anys

La unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va escorcollar ahir les oficines de la seu de la Federació Espanyola de Futbol en el marc d’una investigació relacionada amb suposats contractes irregulars en els darrers cinc anys, l’època del mandat de Luis Rubiales. Els agents investiguen presumptes delictes relacionats amb la corrupció en els negocis, l’administració deslleial i el blanqueig de capitals. Segons fonts de la investigació, també es van fer més d’una desena d’escorcolls a domicilis particulars, entre altres el de l’expresident de la federació Luis Rubiales a Granada, mitja dotzena de detencions, així com diversos requeriments judicials a entitats tant públiques com privades.

L’operació és dirigida pel jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid), en coordinació amb la fiscalia contra la corrupció i la criminalitat organitzada. Precisament, aquest jutjat és el que va començar a investigar el contracte per al trasllat de la supercopa a l’Aràbia Saudita que van signar l’expresident de la federació Luis Rubiales i l’empresari i exfutbolista Gerard Piqué. Per tant, aquesta investigació de la gestió de la federació espanyola també podria esquitxar l’exblaugrana.

De moment, entre els detinguts hi ha Tomás González Cueto, assessor jurídic extern i artífex a l’ombra del contracte amb l’Aràbia Saudita; Pedro González Segura, director jurídic de la RFEF; José Javier Jiménez, director de recursos humans de la federació; Ramón Caravaca, un soci de González Cueto; Ángel González Segura, director de l’empresa d’arquitectura i construcció Gruconsa; a més d’un amic íntim de Luis Rubiales. Tots ells, homes forts del denominat “rubialisme”, l’estructura muntada per Luis Rubiales en la RFEF durant els seus cinc anys com a president. En aquesta operació, qui encara no ha estat arrestat és el mateix Rubiales, ja que es troba a la República Dominicana, país amb el qual no hi ha tractat d’extradició. La fiscalia va emetre ahir a la nit una ordre de detenció internacional contra ell amb l’objectiu que testifiqui sobre aquestes suposades irregularitats que estan investigant. Tot dependrà de la voluntat de Rubiales de comparèixer davant la justícia per esclarir els fets.

Abans de conèixer aquesta ordre de detenció, la federació va emetre un comunicat en què es pronunciava respecte a l’escorcoll. En aquest, asseguraven que havien ofert “tota la col·laboració a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, així com a la justícia” i havien apostat “per una absoluta transparència en la institució que dirigeix el futbol a Espanya”. En aquest sentit, consideren que s’ha d’arribar “fins a les últimes conseqüències en la investigació que està en marxa”. “La federació mostra la seva profunda preocupació pels fets succeïts en el dia d’avui i advoca per oferir tota la transparència possible.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)