Més futbol

La fiscalia demana dos anys i mig a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso

La Fiscalia sol·licita una pena de dos anys i mig de presó per a l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pels delictes d’agressió sexual i coaccions a la causa sobre el petó no consentit que va donar a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial a Sydney, el 20 d’agost passat.

El ministeri públic ha remès a l’Audiència Nacional el seu escrit de conclusions provisionals, on sol·licita una condemna d’un any i mig de presó per un delicte de coaccions per a l’exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda; el responsable de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, i el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque.

A més de la pena de presó, la fiscal demana per a Rubiales inhabilitació per treballar en l’àmbit esportiu durant el temps de condemna, dos anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se amb la jugadora i acostar-s’hi a menys de 200 metres durant quatre anys .

Vol també que indemnitzi la internacional amb 50.000 euros; la mateixa quantitat que reclama als altres tres acusats, encara que, si escau, de manera conjunta i solidària.

Aquesta causa, que ha instruït un jutge de l’Audiència Nacional, discorre al marge de la investigació sobre diversos contractes a la RFEF, com el del trasllat de la Supercopa a l’Aràbia Saudita, en què també està investigat Rubiales en un jutjat de Majadahonda (Madrid).

L’escrit d’acusació de la tinent fiscal de l’Audiència, Marta Durántez, descriu una conducta de Rubiales “sorprenent i sense consentiment ni acceptació” de Jenni Hermoso quan, durant el lliurament de medalles del Mundial, la “va subjectar el cap” amb les dues mans i li “va propinar un petó als llavis”. Una actuació que va desencadenar una onada de protestes i que, al marge de l’àmbit penal, va acabar amb la inhabilitació de Rubiales per part de la FIFA durant tres anys.

La Fiscalia també acusa Rubiales de pressionar de manera “constant” i reiterada la futbolista i el seu entorn perquè “justifiqués i aprovés” el petó que li va fer “contra la seva voluntat” davant “les conseqüències personals i professionals” a les quals aquest podria enfrontar-se.

Una “situació de fustigació” de la qual també responsabilitza els altres tres acusats, “persones de confiança” de Rubiales que van accedir als seus càrrecs “sota el seu mandat” i la “privilegiada situació de la qual a la RFEF” depenia de la “sort” que aquest corregués.

Segons la fiscal, les pressions van començar a la sortida dels vestidors, encara en plena celebració, quan Rubiales “va instar” Jenni Hermoso a declarar públicament que el petó era consentit.

Van continuar a l’autobús, d’on “se’l va obligar a baixar” perquè subscrigués un comunicat redactat per la RFEF “per ordre” de Rubiales, el “contingut del qual no compartia” i que va ser remès als mitjans i també en el vol a Espanya , on l’expresident federatiu va tornar demanar que fes una declaració conjunta amb ell, al que ella va tornar a negar-se.

La Fiscalia sosté que la “negativa reiterada” de Jenni Hermoso va portar Rubiales i el seu “equip de confiança” a utilitzar “una altra via”: pressionar suposadament els seus familiars. L’escrit recull que Jorge Vilda va intentar que el germà de la jugadora la convencés davant l’advertiment que, si no feia la declaració pública, hi hauria “conseqüències negatives per a ella”.

Dies més tard, en el viatge a Eivissa de diverses jugadores, la Fiscalia sosté que Rubén Rivera va anar a l’illa i va insistir Jenni Hermoso que parlés amb el responsable d’integritat de la RFEF, òrgan que havia obert un expedient en què “ es pretenia, per ordre” de Rubiales, “la seva exculpació”.

Tot i que la internacional es va negar i va demanar “que la deixessin en pau”, la fiscal acusa Rivera de seguir insistint i intentar pressionar també una amiga que l’acompanyava perquè Jenni Hermoso parlés amb el quart acusat: Albert Luque.

Segons el ministeri públic, aquest també es va desplaçar a Eivissa per aconseguir que la jugadora participés en un vídeo exculpant Rubiales. Va ser a l’hotel on s’allotjava i va acabar enviant diversos missatges a la seva amiga en què acusava la jugadora de “mala persona, desitjant-li que estigui molt sola a la vida i anunciant-li que s’alegraria si això passés”.

La situació de fustigació, diu la fiscal, va cessar quan Rubiales va ser suspès provisionalment per la FIFA el 26 d’agost. Uns dies després, el 10 de setembre, i després d’assegurar prèviament que no dimitiria, va acabar deixant el càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)