Més futbol

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Rubiales pel petó a Jenni

Cas Rubiales. L’expresident de la FEF està acusat d’agressió sexual i coacció. També ho estan Albert Luque, Rubén Rivera i Jorge Vilda, per coaccions

Se li amunteguen els problemes, a Luis Rubiales. Si la setmana passada la Guàrdia Civil va comunicar-li que l’investiga per presumptes delictes relacionats amb la corrupció en els negocis, l’administració deslleial i el blanqueig de capitals, ahir la fiscalia va sol·licitar per a ell una pena de dos anys i mig de presó pels delictes d’agressió sexual i coaccions, en la causa sobre el petó que va fer a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del mundial a Sydney, el 20 d’agost passat. A més de la pena de presó, la fiscalia demana per a l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol la inhabilitació per treballar en l’àmbit esportiu durant el temps de condemna, dos anys de llibertat vigilada, la prohibició de comunicar-se amb la jugadora, acostar-s’hi a menys de 200 metres durant quatre anys i indemnitzar-la amb 50.000 euros.

L’escrit d’acusació de la fiscalia descriu una conducta de Rubiales “sorprenent i sense consentiment ni acceptació” de Jenni Hermoso quan, durant l’entrega de trofeus després de guanyar la copa del món, “li va subjectar el cap amb les dues mans i li va propinar un petó als llavis”. La fiscalia també acusa Rubiales de pressionar de manera “constant i reiterada” la futbolista i el seu entorn perquè “justifiqués i aprovés” el petó que li va fer “contra la seva voluntat”, davant “les conseqüències personals i professionals” a les quals aquest podia enfrontar-se. Una “situació de fustigació” de la qual també responsabilitza l’exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda; el responsable de màrqueting de la FEF, Rubén Rivera, i el director de la selecció masculina, Albert Luque. De fet, per a tots tres també sol·licita una condemna de presó, en aquest cas un any i mig, per un delicte de coaccions.

La posició de la FEF

Amb Pedro Rocha al capdavant, després de la inhabilitació de Rubiales, la FEF va oferir ahir un comunicat després que transcendís la sol·licitud de la fiscalia. “La FEF es desvincula de l’actuació del seu expresident i tots aquells que hi poguessin estar involucrats, i recorda que aquesta institució està molt per sobre dels seus dirigents”, va començar l’ens, que va anunciar que posarà en marxa “una auditoria forense sobre qualsevol tipus de contracte que pugui estar sota sospita per l’actuació del seu expresident”. A més, la FEF també va decidir apartar Albert Luque i Rubén Rivera dels seus càrrecs. Dels tres acusats per coacció, eren els que conservaven la feina a la federació, ja que Jorge Vilda va ser destituït i actualment és el seleccionador del Marroc femení.

TAMBÉ

La fiscalia sol·licita un any i mig de presó per a Albert Luque, Rubén Rivera i Jorge Vilda

ALBERT LUQUE

La FEF va decidir apartar el director de la selecció espanyola del seu càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)